Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 21.11.2012, 17:00 h, Vinkovci, Stadion HNK Cibalia, gledatelja: 2.000
Suci: Igor Križarić (Čakovec), Borut Križarić (Čakovec), Goran Dević (Koprivnica)
Cibalia
Cibalia
Mladen Bartolović 63'
1:1(0:0) Osijek
Marko Lešković 66'
Osijek

Slavonski derbi bez pobjednika, igrom i rezultatom zadovoljniji gosti

Damir Žbulj • srijeda, 21.11.2012.
Slavonski derbi bez pobjednika, igrom i rezultatom zadovoljniji gosti
Foto: FaH

U prvom četvrtfinalnom susretu Hrvatskog nogometnog kupa Cibalia i Osijek odigrali su bez pobjednika, ali s jednim pogotkom postignutim u gostima sigurno će konačnim ishodom biti zadovoljniji gosti, koji će sigurno u uzvratu biti u laganoj prednosti za prolaz. Za domaće je zabio Bartolović, dok je na konačnih 1:1 poravnao odlični Marko Lešković...

Cibalia
Cibalia
Osijek
1
Mladen Matković
3
Petar Mišić
(do 64')
7
Luka Muženjak
(do 83')
10
Tomislav Pavličić
(do 58')
11
Mladen Bartolović
13
Dario Župarić
15
Matej Mitrović
19
Petar Filipović
22
Frane Vitaić
24
Dario Rugašević
28
Tomislav Mazalović
Pričuvni igrači
16
Niko Tokić
58'
9
Ivan Koledić
64'
26
Marko Terzić
83'
Trener
Željko Kopić
7
(do 80')
8
(do 42')
21
(do 31')
Pričuvni igrači
Trener
Stanko Mršić

Dovoljno je samo bilo reći - slavonski derbi. Cibalia i Osijek imaju dugačku i bogatu povijest međusobnih okršaja, a posebno se pamti finale iz 1999. godine, koje i u današnje vrijeme budi emocije simpatizera obaju klubova.

Nakon što su u prošlosezonskom polufinalu u travnju ove godine ponovno morali jedni protiv drugih, kada su Osječani bili uspješniji i izborili finale s Dinamom, ždrijeb je i u četvrtfinalnu ovosezonskog natjecanja spojio ova dva velika rivala.

Gosti su u Vinkovce doputovali desetkovani ozljedama, bez Ibriksa, Jugovića, Pušića, a trener Mršić nije mogao računati niti na Peroševića, Petrovića, ali niti Šorše, prošlosezonskog junaka uzvratnog polufinalnog dvoboja iz Vinkovaca.

Zaigrali su Vargić na vratima, Lešković na mjestu Ibriksa pa Smoje, Vrgoč i Aleksić u posljednjoj liniji, Matija Mišić, Novaković, Kurtović i Kvržić bili su u vezi, dok su napadači bili Miličević i Zubak.

Kopić je na teren poslao ovaj početni sastav Matković - Župarić, Mitrović, Rugašević, Muženjak, Mazalović, P. Mišić, Vitaić, Pavličić - Filipović, Bartolović

Domaćin je prvi prijetio, udarcima Pavličića i Filipovića iz daljine, a nakon opasne akcije Zubaka i Kvržića, gdje je domaći vratar Matković bio uspješniji, Osijek je ipak mogao prvi do prednosti.

Miličević je izveo prvi korner za Bijelo-plave, Lešković je snažno tukao glavom, ali lopta je odsjela na lijevoj vratnici Matkovićeva gola. Bilo je to u 18. minuti dvoboja.

Gosti su u akciji samo nekoliko minuta kasnije, kada je nakon dodavanja Leškovića pucao Kvržić, no vratar Matković izbacio je loptu ispod grede i poslao ju u novi korner.

Lagana inicijativa Cibalije nije urodila plodom u prvom dijelu, nije bilo previše posla za Vargića, no, bilo je posla za Mršića, koji je do odmora morao zbog ozljeda izvaditi i Mišića i Kvržića pa su priliku dobili Pongračić i Glavaš.

U nastavku dvoboja bliže su pogotku bili gosti, ali lopta je prvo završila u mreži Vargića.

Filipović je u 63. minuti prošao po boku, Vrgoča poslao na pod, zavrnuo u sredinu, gdje Bartolović na petercu lakoćom loptu posprema u mrežu.

Međutim, Osječani nisu pogubili konce svoje igre te su brzinski stigli do izjednačenja. Ubačaj Miličevića u kazneni prostor koristi odlično raspoloženi Lešković, glavom loptu šalje prema mreži, a niti Rugaševićeva ruka na crti nije uspjela spriječiti pogodak.

U završnici Bijelo-plavi su mogli do potpunog preokreta. Veliku priliku imao je Miličević, koji je zaobišao vratara Matkovića, no umjesto mreže pogodio je nekog iz Cibalijine obrane u glavu. Opasno je bilo i 15-ak minuta prije kraja, ali Zubak i Miličević nisu konkretni u izglednoj poziciji.

Iako je Cibalia pokušala u završnici stvoriti još koju opasnu prigodu, kako bi s prednošću na uzvrat u Osijek, ostalo je 1:1, čime zadovoljni mogu biti gosti. Iako bi bili sretniji i zadovoljniji da su iskoristili još neku od svojih konkretnijih šansi.

Uzvrat je za tjedan dana u osječkom Gradskom vrtu.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • russell21.11.2012. u 20:46
    bravo dečki, idemo dalje
    russell
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 19:13
    čitam (ne ovdje) da je milky opet briljirao. mogli smo ih dobit, ali ajde, nije ni ovo loše. nadam se da će se kvržić oporavit do hajduka
    Obrisan korisnik