Nogomet

Casillas: "Bilo je teško, ali prošli smo skupinu i to je najvažnije"

Branimir Korać • četvrtak, 22.11.2012.
Casillas: "Bilo je teško, ali prošli smo skupinu i to je najvažnije"
Foto: Davor Sajko

Real je na gostovanju kod Manchester Cityja odigrao 1:1 i to je bilo dovoljno momčadi Josea Mourinha da osigura prolaz u sljedeću fazu Lige prvaka dok će se City boriti s Ajaxom u posljednjem kolu za ostanak u Europi i igranje u Europskoj ligi...

Madridski Real uspješno je odradio gostovanje kod Manchester Cityja, vraća se neporažen što mu ujedno znači i osiguravanje prolaska u sljedeću rundu Lige prvaka. Domaćinu je to bila utakmica "biti ili ne biti", samo ih je pobjeda držala dalje u igri, međutim do nje nisu došli.

"City je bio bolji u drugom poluvremenu, imali su nešto više prostora i to ih je činilo opasnima. Najvažnije je da smo izborili prolaz dalje, a nezahvalno je prognozirati je li bolje biti prvi ili drugi u skupini. Prvo mjesto ne garantira ništa, sve će ovisiti o ždrijebu", rekao je nakon susreta Alvaro Arbeloa koji je ranije napustio teren zbog drugog žutog kartona kada je napravio jedanaesterac iz kojeg je domaćin poravnao na konačnih 1:1.

Pablo Zabaleta: "Razočarani smo, trebali smo pobjedu u ovom susretu. Bila nam je to zadnja prilika da se približimo prolasku i nismo je iskoristili. Imamo šansu za prolazak u Europsku ligu, ali to nam nije bio cilj. Kada igrate na domaćem terenu, uvijek vam je cilj uzeti sva tri boda, međutim mi u tri utakmice nismo upisali nijednu pobjedu i to se jako negativno odrazilo na naš plasman. Drugu sezonu zaredom nismo uspjeli proći skupinu i to je veliko razočaranje za sve. Moramo ostati pozitivni, klub ima projekt, plan je rasti iz godine u godinu i nadamo se da ćemo imati više sreće sljedeće sezone."

Kapetan Reala Iker Casillas zadovoljan je prolaskom skupine, a smatra kako je njegova momčad trebala brže dovršiti posao i ranije osigurati pobjedu.

"Imali smo prilika za završiti posao još u prvom poluvremenu, međutim nismo uspjeli i u drugom poluvremenu City nam je stvorio puno problema. Imali smo teško razdoblje nakon isključenja Arbeloe, oni su istovremeno dobili kazneni udarac i izjednačili što im je dalo krila. Mučili smo se do kraja susreta, ali smo uspjeli ostati neporaženi i uzeli smo ono po što smo i došli. Najvažnije u cijeloj priči je da smo uspjeli proći dalje iz ove vrlo teške skupine."

Vratar domaćina Joe Hart bio je vrlo razočaran nakon ovog remija. Uoči početka Lige prvaka u Cityju su najavljivali velike stvari, borbu za naslov prvaka Europe, no ždrijeb im nije bio naklonjen i naletjeli su na bolje momčadi.

"Jako smo razočarani. Imali smo prilika u ovoj teškoj skupini za doći do dobrog rezultata i mogli smo bolje odraditi ove susrete. Izgubili smo dvije utakmice u gostima i nismo upisali niti jednu domaću pobjedu. Vodili smo u Amsterdamu, vodili smo i u Madridu, ali do pobjede nismo došli. Ovo je veliko razočaranje za nas, iznenadili smo sabi sebe na vrlo neugodan način", govorio je Hart.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!