Košarka

Reggie Evans postao prvi NBA igrač kažnjen zbog "glume"

Josip Piršljin • četvrtak, 22.11.2012.
Reggie Evans postao prvi NBA igrač kažnjen zbog "glume"

Vodstvo NBA lige odlučilo je stati na kraj odglumljenim prekršajima na utakmicama. Odsad će se za to kažnjavati igrači, a prvi je bio Reggie Evans iz Brooklyn Netsa.

Prvi igrač u povijesti NBA lige koji je kažnjen zbog "glume" postao je Reggie Evans. Zbog pokušaja iznude prekršaja na utakmici protiv Los Angeles Lakersa morat će platiti kaznu od pet tisuća američkih dolara.

Evans je u porazu 95:90 od Lakersa u jednom trenutku bio u kontaktu s Metta World Peaceom, no pretjerao je u pokušaju iznude prekršaja. To su prepoznali čelnici lige i u skaldu s novom politikom oko "glume" odlučili ga ukoriti.

"Ne vidim da 'glumi' na treninzima, igra oštro i daje sve od sebe. Nadam se da sad neće biti označen do kraja karijere i da suci neće sve njegove kontakte označiti pretjeranima", rekao je trener Brooklyn Netsa Avery Johnson.

Evans je već jednom ove sezone bio upozoren za "glumu", u pobjedi 102:97 protiv Boston Celticsa, no tada je prošao nekažnjeno. Trener Golden State Warriorsa Mark Jackson smatra kako ima i nešto pozitivno u svemu tome.

"Čestitam Reggieju, bit će upisan u povijest NBA lige za pet tisuća dolara. Nije loše...", svoje viđenje situacije je ponudio Jackson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 22:28
    iskreno,vrlo lijepo je da se počelo s ovim kažnjavanjem,ali po meni je puno veća kazna zabrana igranja utakmicu,dvije,tri,ovo 5000 dolara šta je to njima pljunu to u ovom trenutku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 21:40
    Da se ovak nekaj počne naplačivat u nogometu i donira u dobrotvorne svrhe riješili bi se problemi gladi, bolesti i prirodnih katastrofa u svijetu i još bi nekaj ostalo za gospodu u uefi i fifi
    Obrisan korisnik