Nogomet

Luiz Adriano: "Nikad mi se to prije nije dogodilo, uvijek sam poštovao pravila fair playa"

Ante Zovko • četvrtak, 22.11.2012.
Luiz Adriano: "Nikad mi se to prije nije dogodilo, uvijek sam poštovao pravila fair playa"
Foto: EPA

Nakon što je njegov gol postignut poslije podbacivanja osuđen diljem nogometnog svijeta, Luiz Adriano, napadač Šahtara, ispričao se navijačima i Uefi.

Šahtar je pobijedio 5:2 Nordsjaelland u Danskoj i zapečatio sebi mjesto u osmini finala Lige prvaka ostavivši Juventus i Chelsea da se bore za drugo mjesto.

Iako je ukrajinski prvak dokazao da je za klasu bolja momčad i zasluženo ubilježio ključna tri boda, utakmica je ostala u sjeni incidenta kod prvog gola. Postigao ga je Luiz Adriano kad su njegovi suigrači poslije sudačkog podbacivanja vraćali loptu vrataru danske momčadi u skladu s fair-playom.

Izazvalo je to salve kritika sa svih strana, prvo na terenu od strane domaćih igrača, a kasnije diljem svijeta, uključujući Uefu, poslije dva dana Adriano se preko službenih klupskih stranica ispričao:

"Nisam vidio početak epizode jer sam stajao leđima okrenut lopti i licem prema protivničkom golu. Bio sam u napadačkoj zoni i nisam primijetio što se dogodilo na našoj polovici. Bio sam jako fokusiran na utakmicu, a kad je lopta pala pored mene, a braniči nisu pokazali inicijativu, uzeo sam je, prešao vratara i zabio. Ja sam na kraju krajeva napadač", objasnio je.

"Kasnije, poslije analize snimke te epizode i poslije razgovora sa suigračima, shvatio sam što se dogodilo. To mi je potpuno promijenilo viđenje onoga što se zbilo. Jako mi je žao što se to dogodilo, ispričavam se svim navijačima i Uefi. Nikad mi se to prije neije dogodilo, uvijek sam poštovao i poštujem pravila fair playa. Ponovno, ispričavam se i obećavam da se to nikad neće ponoviti. Bit ću koncentriraniji na terenu te se držati fair playa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 15:11
    na temelju kojeg pravila da ga kazni? kazna mu je sud javnosti, ne pricajte gluposti o kazni uefe...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 11:52
    Koji lažov
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 10:30
    kako kenja smeće, pa on je uletio nervežaninu ramenom zbog čega je i bio prekid, šahtar lijepo igra i zaslužili su prolaz u nokaut , no nadam se da će uefa napraviti presedan i dobro kazniti adriana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 00:01
    koliko je glup cak postoji sansa da je stvarno mislio da ne radi nista pogresno kao sto i kaze...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 23:54
    http://www.jutarnji.hr/ivan-runje-otkrio---srna-nam-je-htio-pustiti-pogodak--ali-lucescu-je-rekao---nema-sanse--/1068060/
    Obrisan korisnik