Rukomet

Stepančić: "Ne možemo se više vaditi na neiskustvo"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 24.11.2012.
Stepančić: "Ne možemo se više vaditi na neiskustvo"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni prvak, CO Zagreb, na svom je terenu nakon 50 borbenih i odličnih rukometnih minuta ponovno, točnije po drugi puta u tjedan dana, u samoj završnici ostao bez vrijednih europskih bodova. Gosti iz Berlina još su jednom svojim iskustvom preokrenuli susret u samoj završnici te time otišli korak bliže k nastavku natjecanja u Ligi prvaka. Razočarani Zagrebaši netom nakon dvoboja ponajviše su žalili za propuštenom prilikom i bodovima, a dok je kapetan Horvat ponovno istaknuo neiskustvo kao presudan detalj, njegov se suigrač, Luka Stepančić, po tom pitanju nije mogao složiti s njime.

Rukometaši CO Zagreba ponovno su u rukama imali pobjedu nad Füchse Berlinom, kao i prije tjedan dana na gostovanju, da bi je potom, kako kažu, zahvaljujući iskustvu protivnika, a neiskustvu Zagrebaša u posljednjih deset minuta ispustili iz ruku te tako izgubili itekako važne europske bodove.

Razočaran je konačnim ishodom ogleda bio i hrvatski reprezentativni vratar Filip Ivić koji je netom nakon novog poraza od berlinskih Lisica kazao: "Stvarno ne znam što bih rekao, moja momčad se maksimalno trudila tijekom cijele utakmice. Malo nam je nedostajalo za pobjedu, a pokazalo se već u prethodnim utakmicama da nam u samim završnicama nedostaje tih pet, deset minuta pred kraj da odigramo dobro", započeo je Zagrebov vratar te nastavio: "Bilo je tako i u Minsku i u Schaffhausenu, ali i u Berlinu. Vodimo šest razlike i onda to ispustimo, uistinu ne znam što nam je, je li se radi o padu koncentracije ili nečemu drugome."

"Ne možemo se više vaditi na neiskustvo"

Ni Luka Stepančić nije mogao biti zadovoljan onime što se na koncu zbilo u subotu predvečer u Areni Zagreb: "Ovo nam je već četvrta ili peta utakmica u Ligi prvaka u kojoj gubimo u zadnjim trenucima. Vodili smo pet, šest razlike i potom ne znam što se dogodilo, što smo radili, jesmo li se opustili ili je bilo nešto drugo. Moram dobro pogledati utakmicu kako bih prosudio, no ne bih više ništa pripisivao iskustvu, odnosno, neiskustvu, smatram da smo previše do sada vadili na to."

Strijelac osam pogodaka te ponovno jedan od raspoloženijih igrača na terenu nije mogao sakriti žaljenje za propuštenom prilikom, kao i neosvojenim bodovima: "Pokazali smo već u Berlinu da se možemo nositi s velikim klubovima te nam je zbog toga još više žao. Danas smo to htjeli samo potvrditi s dva boda, no opet je negdje stalo i nije nam išlo. Stvarno ne znam što nam se zbiva."

"Krenemo odlično u prvome poluvremenu, tako je bilo protiv Barcelone, ali i prije tjedan dana u Njemačkoj i potom kao da padnemo u tom drugome dijelu. Imamo velike oscilacije, dignemo se pa padnemo pa se ponovno dignemo. Ne znam je li se ovdje radi o neiskustvu ili nečemu drugome, ali ostavili smo srce na terenu, borili se i na kraju izgubili", nadodao je potom mladi hrvatski vratar.

Nakon što su punih 50 minuta imali bodove i vrijednu pobjedu u svojim rukama, naravno da ostaje žal kako za bodovima tako i za pobjedom koju su propustili uzeti: "Žao mi je za izgubljenim bodovima kako danas tako i u prijašnjim utakmicama. No, sada moramo dignuti glave, idući vikend nas očekuje dvoboj u Pick Szegedu i tamo idemo po pobjedu pa ćemo vidjeti dalje što će biti."

Zagrebov kapetan Zlatko Horvat nakon dvoboja s prošlogodišnjim sudionikom Final Foura rukometne Lige prvaka kazao je riječ, dvije o neiskustvu njegove ekipe koje je po njegovu mišljenju ponovno bilo presudno: "Nedostaje nam iskustvo kod mlađih igrača koji su sada već postali nositelji igre. Mogu biti ljut koliko god želim, no ovo je naša realnost iako nam je danas i Tonči Valčić nedostajao."

Nastavio je potom popularni Zlaja: "Imali smo šest razlike, no pokazalo se da to danas u rukometu ništa ne znači. Vidjelo se da su oni jako iskusna ekipa koja je točno znala što želi. Mi smo također imali mnogo prilika, a iako nam je Heinevetter dosta obranio mogli smo susret možda i prije riješiti."

"Što je tu je, pokazali smo dosta dobru igru, no nedostaje ta koncentracija u posljednjih deset minuta. Vjerujem da ćemo to u budućim utakmicama popraviti, možemo reći da se dižemo, no to je jedina stvar koja nam nedostaje", rekao je optimistično Horvat.

Kao i kod svih igrača, tuga i žal za propuštenim bodovima itekako je bila vidljiva, posebice jer su uistinu mogli ostvariti slavlje na svom terenu: "Stvarno smo zaslužili pobjedu ili bar bod. Vodiš u obje utakmice dosta dugo i na kraju u obje izgubiš u zadnjim minutama. Malo mi je stvarno žao svega jer ovo uistinu nismo zaslužili", zaključio je Zagrebovo desno krilo, Zlatko Horvat.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 10:47
    Mene ne zanima Kopljar, već rukomet i ako malo bolje pratiš ne samo mene, a za tebe je Kopljar očito lova i samo lova, kad skačeš na svaki komentar gdje se on spominje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 10:32
    Kopljar je očito tvoj problem,ali za tebe nerješiv.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 09:12
    Slažem se sa komentarom dolje, Kopljar je jedan od najočitijih problema hrvatskog rukometa , a to je trgovina. Trguje se sa svime, sa igračima, sa bodovima, sa medaljama , pa čak i sa olimpijskim. Mislim da je ovo zadnje dno dna.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2012. u 23:43
    Kad budemo ispali na sljedećem velikom natjecanju zato jer nam je drvo posađeno na desnom vanjskom u reprezentaciji, onda ćemo plakat "a kad nema koga stavit". Stepančić iz tekme u tekmu (prvi strijelac Zagreba u LP) da je novi Zagrebov Kiril Lazarov. Ovakvog maestra nije Zagreb i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik