Nogomet

Moskovski Spartak pretrpio težak poraz i smijenio trenera

Ivor Krapac • nedjelja, 25.11.2012.
Moskovski Spartak pretrpio težak poraz i smijenio trenera
Foto: Martina Japundžić

Španjolac Unai Emery više nije trener Spartaka iz Moskve. Emery je ostao bez posla poslije vrlo teškog nedjeljnog poraza u gradskom ogledu s Dinamom u 17. kolu ruskog prvenstva, s 5:1 u korist suparničke momčadi...

Nešto više od šest mjeseci nakon preuzimanja trenerske dužnosti, s objavom u prvoj polovici svibnja, Unai Emery oprostio se od klupe moskovskog Spartaka. Poslije nedjeljnog poraza od gradskog suparnika Dinama, koji je slavio s 5:1, u klubu su objavili da je 41-godišnji španjolski stručnjak dobio otkaz, uz prijevremeni raskid ugovora koji je bio potpisan na dvije godine.

Emery je uoči nove sezone pristigao iz Valencije, koju je vodio od 2008. do ljeta ove godine. U Moskvi mu mandat nije bio ni približno toliko dug, s otkazom na kraju tjedna u kojem je Spartak doživio domaći poraz od Barcelone (3:0) u Ligi prvaka, čime su izgubili šanse za ostanak u Europi, a zatim i neuspjeh u moskovskom dvoboju.

Poslije 5:1 u Dinamovu korist, Spartak je pao na sedmo mjesto ljestvice, s 29 bodova, 10 manje nego ima vodeći CSKA. Za leđima dosadašnjoj Emeryjevoj momčadi sada je Lokomotiv, momčad Slavena Bilića, s 28 bodova u dosadašnjih 17 kola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!