Košarka

Lutz: "Sve što Cibona u ovom stanju može napraviti jest ponijeti sa sobom pozitivan pristup"

Borna Rupnik • utorak, 27.11.2012.
Lutz: "Sve što Cibona u ovom stanju može napraviti jest ponijeti sa sobom pozitivan pristup"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona će u srijedu odigrati utakmicu četvrtog kola Eurokupa, a privremeni trener Danijel Lutz nada se maksimalnom angažmanu i prilici za prvu pobjedu...

Nakon nova tri uzastopna poraza u prva tri kola skupine G u Eurokupu, čime je produžen negativni europski niz zagrebačke Cibone, igrači pod vodstvom Danijela Lutza putuju u Francusku, na noge Choletu.

Trener Veljko Mršić napustio je klupu nakon poraza u ABA ligi od Crvene zvezde, a u iščekivanju odluke o dugoročnom rješenju na klupi Lutz je analizirao: "Cholet je tipična francuska momčad koja nas je prošli tjedan pobijedila na našem terenu postigavši velikih 95 poena. Ono što mi trebamo promijeniti u odnosu na tu utakmicu jest bolje se adaptirati. Naravno, svesti ih na manji broj poena i niži postotak ubačaja koji je bio prilično visok".

"Moramo u Francusku doći svjesni da će svaki posjed biti bitan. S obzirom na stanje u kojem jesmo i s obzirom na stvari koje su se događale, ono što možemo napraviti jest ponijeti sa sobom pozitivan pristup, uključiti sve u ovom trenutku raspoložive snage, biti svjesni da će oni biti agresivni te odgovoriti na tu agresivnost što se tiče pritiska na loptu, što se tiče napadačkog skoka i u kontroli njihovih fizički snažnih igrača tražiti svoju šansu za pobjedu", najavio je Lutz.

U prvom je kolu Cibona u Zagrebu poražena od Spartaka iz Sankt Peterburga (64:56), a u drugom je kolu u Njemačkoj bolji bio Ulm, 83:68. Cholet je prošli utorak u Zagrebu slavio rezultatom 95:90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 00:50
    cibona u europi kao dinamo, sramota za hrvatsku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 11:00
    slažem se s tobom lutz...jer znanje za bilo što više jednostavno NEMAŠ.
    Obrisan korisnik
  • litleben27.11.2012. u 09:50
    ovako pričati, pričati, a ništa ne kazati je umjetnost. Bolje da se makne od košarke i ode u političare. Svoju viziju igre nema, a kada vidimo tku su mu bili učitelji, nemožemo ni očekivati nešto od njega.
    litleben
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 09:31
    Treneri se u Ciboni smjenjuju ali pomocnici koji to nisu ostaju, ima li njihove odgovornosti igdje ili ovakvi tipovi poput ovoga u biti i nemogu biti odgovorni. Koje su to reference koje ima ovaj momak da vec drugi put makar i privremeno vodi jednu Cibonu osim sto je poslusnik. Sramota jedna,na sta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik