Nogomet

Luiz Adriano zbog nesportskog poteza kažnjen s jednom utakmicom neigranja

Maj Gašparac • utorak, 27.11.2012.
Luiz Adriano zbog nesportskog poteza kažnjen s jednom utakmicom neigranja
Foto: EPA

UEFA je kaznila napadača ukrajinskog Šahtara Luiza Adriana s jednom utakmicom neigranja zbog njegovog nesportskog poteza u susretu Lige prvaka protiv danskog Nordsjaellanda. To znači da brazilski nogometaš neće moći nastupiti u dvoboju svoje ekipe s Juventusom.

Nesportski potez brazilskog napadača u redovima Šahtara, Luiza Adriana, bio je jedan od događaja koji je obilježio pretposljednje kolo Lige prvaka.

Igrala se 26. minuta utakmice između Šahtara i Nordsjaellanda kada je nogometaš ukrajinske ekipe Willian nakon sudačkog podbacivanja pokušao vratiti loptu nogometašima Nordsjaellanda, no prihvatio ju je Adriano, sjurio se prema vratima danske ekipe i postigao zgoditak.

Nakon susreta brazilski nogometaš je rekao kako se nije radilo o namjernom potezu, no UEFA je protiv njega otvorila disciplinski postupak i odredila mu kaznu od jedne utakmice zabrane igranja.

Tako će Brazilac propustiti posljednju utakmicu svog Šahtara u Ligi prvaka u kojoj će ukrajinskoj ekipi protivnik biti Juventus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 14:35
    nije mi jasno zašto kazna??? čovjek je obilježen ko ljigavac, makar to nije dovoljno jer su većina ljudi ljigavci. to je nepisano pravilo, ako ga nije poštovao zbog čega ga kazniti?? onda je trebao sudac poništiti gol. jer odsustvo vrlina se ne treba kažnjavati, već samo prisustvo nevrlina... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 19:27
    Dovoljno je kazna, ne moramo pretjerivati, iako ja igrače ne bi kaznio ne igranjem nego tamo di najviše boli - po vlastitom džepu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 07:42
    citam komentare ...koji jadnici ovi sto sad udaraju po uefi, a jucer su po adrianu ...samo da im je kenjati.istina je da postoje dvostruka mjerila(simulacije su takodjer nesportsko ponasanje), no i da ga nisu kaznili opet bi prisrali.uefa promovira fairplay i shodno tome bi ga ja i njemu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • etti27.11.2012. u 23:09
    Zaslužena kazna za ismijavanje fair-playa i nogometa općenito. Bez obzira što je to nepisano pravilo
    etti
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 22:28
    UEFA = klaunovi
    Obrisan korisnik