Zimski sportovi

Video: Prvi vratar Canucksa u Švicarskoj, Nystrom iz Starsa u Oilerse

Ivan Dominik • subota, 01.12.2012.
Video: Prvi vratar Canucksa u Švicarskoj, Nystrom iz Starsa u Oilerse

Budući da u najjačoj i najpopularnijoj hokejskoj ligi svijeta, NHL-u, lockout i dalje traje te je i gubitak čitave sezone sve izvjesniji, i dalje se mnogi hokejaši odlučuju za pronalazak novih klubova i sredina. I u posljednje ih je vrijeme bilo dosta, a zasigurno najveće ime među mnogima jest ono prvog vratara Vancouver Canucksa, Coryja Schneidera, koji je otišao u Švicarsku...

NHL lockout i dalje je na snazi, gubitak cijele sezone sve više izgleda realan, a u posljednje je vrijeme angažman u Europi počeo tražiti i najbolji hokejaš današnjice - Sidney Crosby.

No, za The Next Onea na Starom kontinentu još će se morati pričekati, dok su drugi NHL-ovci već sletjeli u europske zračne luke, poput, primjerice, američkog startera na vratima Vancouver Canucksa, Coryja Schneidera, koji je posljednji u nizu velikih NHL igrača u Europi.

Mladi i vrlo talentirani te perspektivni vratar jedne od najboljih franšiza u NHL-u stigao je u Švicarsku te je potpisao ugovor s tamošnjim prvoligašem, Ambri-Piottom. U kojem već neko vrijeme obitavaju bivši ili sadašnji NHL-ovci Richard Park, koji je igrao za Islanderse i Penguinse, te Jason Williams, također bivši igrač Pittsburgha.

Schneider će, s obzirom da ima i švicarsko državljanstvo te podrijetlo, igrati kao praktički domaći igrač, a ugovor je potpisao do 31. prosinca, premda on može biti i ranije prekinut u slučaju početka sezone u NHL-u. Schneider je inače jedan od najboljih nadolazećih vratara u NHL-u, iako mu je 26 godina, član je reprezentacije SAD-a te se u posljednje vrijeme u Vancouveru nametnuo kao prvo rješenje Alaina Vigneaulta među vratnicama Canucksa, nakon što je dugo bio zamjena legendarnom Robertu Luongu, koji je, čini se, na odlasku iz kluba.

Osim odlaska Schneidera u Švicarsku, još je nekoliko igrača iz NHL-a promijenilo sredinu. Možda i najveće ime jest ono napadača Dallas Starsa, Erica Nystroma, koji je otišao u norveške Stavanger Oilerse. Njegov suigrač, Šveđanin Loui Eriksson vrlo je blizu ugovora u švicarskom Davosu, dok je, izuzev njih, posljednji u nizu NHL-ovaca u Europi postao Minnesotin bek Clayton Stoner, koji je potpisao za HC Bansku Bystricu u Slovačkoj.

Završena je i saga oko odlazaka Zacha Smitha i Mathieua Perreaulta iz Ottawe odnosno Washingtona. Napadač Senatorsa postao je novim igračem danskog Frederikshavna, dok je drugi kanadski napadač dres Capitalsa zamijenio onim finskog prvoligaša i člana SM-liige, HIFK-a iz Helsinkija.

Chris Butler, američki bek Calgary Flamesa, otišao je u švedskog drugoligaša i člana Allsvenskana, Karlskronu, dok je Coloradov branič, Ryan O'Byrne poslan u ECHL i Florida Everbladese.

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!