Nogomet

Ždrijeb Kupa konfederacija spojio Brazil i Italiju

Lovro Štrbinić • subota, 01.12.2012.
Ždrijeb Kupa konfederacija spojio Brazil i Italiju
Foto: EPA

U brazilskom Sao Paulu održan je ždrijeb Kupa konfederacija, natjecanja koje je na rasporedu sljedeće godine. U neizvjesnu skupinu A ždrijeb je smjestio Brazil i Italiju, dok su Španjolska i Urugvaj najzvučnije reprezentacije skupine B...

Kup konfederacija, natjecanje koje se tradicionalno održava godinu dana prije Svjetskog prvenstva u državi domaćinu Mundiala, igrat će se od 15. do 30 lipnja 2013. godine u Brazilu. Nešto više od šest mjeseci prije početka turnira održan je ždrijeb skupina.

Sao Paulo bio je domaćin ždrijeba koji je osam sudionika podijelio u dvije skupine. U jednoj su se tako našli domaćin Brazil, Italija, Meksiko i Japan, što je jamac neizvjesnosti u borbi za prolazak u polufinale.

U skupini B se još uvijek ne zna koje reprezentacije će se boriti za prolazak jer se tek očekuje afrički Kup nacija čiji će pobjednik izboriti nastup na Kupu konfederacija, a koji će biti poznat 10. veljače sljedeće godine.

No, poznato je da će afrički prvak odmjeriti snage sa svjetskim i europskim prvakom Španjolskom te reprezentacijama Urugvaja i Tahitija.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!