Košarka

Spahija otvoreno: "Šarić i Hezonja su morali odavno dobivati pravu minutažu"

Branimir Korać • nedjelja, 02.12.2012.
Spahija otvoreno: "Šarić i Hezonja su morali odavno dobivati pravu minutažu"
Foto: Kristijan Komarica

Jedan od najkvalitetnijih i najcjenjenijih hrvatskih trenera Neven Spahija javno je progovorio o dvojici velikih hrvatskih talenata Dariju Šariću i Mariju Hezonji. Spahija tvrdi kako su obojica još prije dvije godine morali dobivati minutažu i igrati...

I dok se s nestrpljenjem očekuje prvi nastup Darija Šarića u službenoj utakmici još tamo od kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Mario Hezonja uspješno nastupa u drugoj Barceloninoj momčadi, ali je ostvario i jako dobar debi u dresu Barcelone u Euroligi.

Neven Spahija je definitivno jedan od naših najcjenjenijih trenera i svakako je kompetentan za davanje mišljenja o dvojici velikih hrvatskih talenata. O njima Spahija govori otvoreno i bez dlake na jeziku daje packu klubovima i "stručnjacima".

"Debi Hezonje je samo još jedna poruka svim trenerima da treba stavljati i mlade igrače u igru. Trenutno imamo 11., 12. i 13. klub ABA lige i sigurno ne bi bilo gore da se forsiraju najtalentiraniji mladi igrači. S pravim programom i pravim trenerom Šarić i Hezonja su već dvije godine morali igrati po 25-30 minuta u bilo kojem hrvatskom ligašu", dodao je Spahija za Media Servis.

Spahija smatra kako ovi veliki talenti mogu podići reprezentativnu košarku, ali klupskoj još nema pomoći.

"Nisu Šarić i Hezonja usamljeni, imamo srećom još veliki broj mladih igrača koji mogu podići reprezentaciju. Na žalost, ne i klupsku košarku", dodao je.

Što se tiče Hezonje i Šarića, Spahija dodaje: "Hezonja igra u drugoj španjolskoj ligi koja je trenutno pravi put jer tamo dobiva minutažu koja mu je potrebna da se razigra i razvije svoj talent. Za Darija se ne bojim, on je već pokazao da je mentalno izuzetno čvrst. Sve ovo što se trenutno događa nema nikakve veze s njim niti njegovim odlukama, to se događa zbog onih koji su stjecajem okolnosti radili neke stvari u njegovo ime."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2012. u 15:37
    da, trebali su...a zašto nisu znaju karaČmarko & co iz kk mafije. vidjet ćemo kako će cibona razvijati svoje dragulje mazalina i arapovića uz šarića. ako bude kao i do sada jao si ga njima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 21:14
    ljepo nevene dodji u cibonu i gurni arapovica i mazalina u vatru, a ne laprdaj u medije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 21:14
    ljepo nevene dodji u cibonu i gurni arapovica i mazalina u vatru, a ne laprdaj u medije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 21:06
    nagrada108 ja se tome nadam ...
    Obrisan korisnik
  • narada10802.12.2012. u 20:59
    je li ta izjava nagovjestaj da ce Cibona dobiti novog trenera?
    narada108