Rukomet

Luka Stepančić najavio 'krvava koljena' u Skoplju protiv Vardara PRO

Damir Žbulj • utorak, 04.12.2012.
Luka Stepančić najavio 'krvava koljena' u Skoplju protiv Vardara PRO
Foto: Davor Sajko

Nakon gostovanja i poraza u Szegedu u sklopu EHF Lige prvaka, rukometaši Croatia osiguranje Zagreba putuju na novo gostovanje. U sklopu regionalne SEHA lige u srijedu ih očekuje derbi kod makedonskog Vardara, aktualnog prvaka ovog natjecanja, ali i sastava koji je u rujnu ove godine iz Doma sportova uzeo bod. Vrijeme je za uzvrat...

U skopskoj dvorani Kale domaći Vardar predvođen legendarnim Veselinom Vujovićem kao trenerom, u srijedu će dočekati Zagrebaše, koji nakon posljednje serije europskih poraza imaju pritisak svladati jednog jačeg i kvalitetnijeg suparnika, kako bi se povratilo izgubljeno samopouzdanje. Dvoboj s Makedoncima na vrućem gostovanju bit će prava prilika za to, smatra tako i trener CO Zagreba Slavko Goluža:

"Vardar je jako opasna ekipa i mi smo svjesni da nas čeka jedno od najtežih gostovanja u SEHA ligi. Kao i protiv Metalurga očekujemo paklenu atmosferu, prepunu dvoranu i navijanje bez prestanka. Gledatelji će vidjeti žestoku borbu, agresivnu i pokretljivu obranu i jedne i druge ekipe. Mislim da će pobjedu odnijeti momčad koja napravi manje tehničkih pogrešaka i mislim da će to biti utakmica s manjim brojem golova."

Vardar PRO aktualni je prvak regionalnog natjecanja, ali trenutno se nalazi na petoj poziciji, izvan pozicija koje osiguravaju plasman na novi završni turnir: "Vardar poštujemo i mislim da je to momčad koja će definitivno konkurirati za Final Four ovog natjecanja. Oni pripadaju samom vrhu regionalnog rukometa."

'Krvava koljena' za pobjedu

Opasni ljevoruki šuter Zagrebaša Luka Stepančić smatra kako će se u Skoplju itekako morati pomučiti za pobjedu: "Nisu oni uzalud prvaci SEHA lige i sigurno je da nas očekuje motiviran i spreman protivnik. Iako se taj izraz prečesto koristi, stvarno mislim kako će nam za pobjedu u Skoplju trebati 'krvava koljena'."

"Koncentracija će biti ključ svega. Makedonci imaju odličan golmanski tandem Milić-Martinović i neće biti dobro ako se oni razbrane. Atmosfera će biti još žešća nego kada smo igrali protiv Metalurga i sigurno nam neće biti lako," svjestan je težine dvoboja Stepančić.

U Skoplje ne putuju Skoko i Kelentrić koji su dobili poštedu, dok u avionu neće biti niti ozlijeđenih Šebetića i Batinovića.

Zagrebaši su ove sezone već igrali s Vardarom, na domaćem terenu Doma sportova odigrali su bez pobjednika, makar su imali posljednji napad i priliku za pobjedu. Završio je taj dvoboj 25:25, a Goluža je pokušao izdvojiti najbolje protivničke igrače i predvidjeti od kude će njegovoj ekipi prijetiti najveća opasnost: "Bila je to dobra utakmica koju smo mi bolje otvorili, da bi na kraju spašavali i taj jedan bod. Pribak i Rajković su nam radili dosta problema, pa tako očekujem i ovoga puta da upravo njih dvojica budu najopasniji po naš gol. Izdvojio bih još i Karačića i Petrića koji zajedno sa Pribakom čine jako moćnu vanjsku liniju."

Jedan od boljih igrača CO Zagreba ove sezone je i Luka Stepančić, desni vanjski, koji je i u posljednjem međusobnom dvoboju ovih suparnika bio najbolji strijelac utakmice sa šest postignutih pogodaka: " Posebno mi je draga ta utakmica, jer u prvom kolu protiv Sloge iz Doboja nisam uspijevao namjestiti ruku i imao sam prilično loš šut. S dobrim partijama krenuo sam upravo protiv Makedonaca u drugom kolu. Bila je to jedna teška i fizički vrlo zahtjevna utakmica, a vjerujem kako će ova u srijedu biti još više 'na nož'."

Zagrebaši se trenutno nalaze na vrhu poretka SEHA lige, a nakon gostovanja i utakmice u Skoplju, koja je na rasporedu u srijedu u 18 sati, kao posljednji ovogodišnji dvoboj bit će onaj u subotu 8. prosinca protiv Izviđača iz Ljubuškog.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!