Košarka

Lutz: "Siguran sam da će naš pristup biti bolji"

Ivor Krapac • utorak, 04.12.2012.
Lutz: "Siguran sam da će naš pristup biti bolji"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cibone otišli su na svoje posljednje i na papiru najteže ovosezonsko europsko gostovanje. U petom kolu skupine G Eurokupa Vukove u srijedu u Sankt Peterburgu čeka ogled s domaćim Spartakom, koji je zasad na 4-0, dok je Cibona nastavila svoju seriju poraza u glavnom dijelu europskih natjecanja i trenutno je na 0-4 u ovom društvu. Poslije psihološki teškog poraza u Ljubljani, momčadi Danijela Lutza trebat će brzo podizanje glava...

Još od vremena kada je Vukove vodio Velimir Perasović, koji je u međuvremenu stigao proći i epizodu u Efes Pilsenu i skrasiti se u Valenciji, Cibona nije ubilježila pobjedu u glavnom dijelu Eurolige ili Eurokupa. U računici u koju ne stavljamo dobivenu utakmicu protiv Choleta u euroligaškim kvalifikacijama na početku prošle sezone, tada s Josipom Vrankovićem na klupi, Cibosi su se posljednji put radovali 3. ožujka 2010. kod kuće protiv Himkija, u Topu 16 Eurolige, dok su iza toga porazi krenuli jedan za drugim, sada već na 21 u nizu.

Nova prilika za prekid te negativne serije ne izgleda obećavajuće, Spartak je ipak objektivno jači, što su pokazali i u Zagrebu, kada su slavili sa 64:56 u obrambeno tvrdoj utakmici. Danijel Lutz od toga ne bježi, ali vjeruje u svoje, s očekivanjem da će u srijedu s početkom u 16 sati po našem vremenu to izgledati bolje nego dosad.

"Naš protivnik pokazao se kao visokokvalitetan tim i svjestan sam da će biti teško pobijediti", najavio je privremeni Cibonin trener: "Niti u ABA Ligi niti u Eurokupu ne igramo kao što bismo trebali, no dat ćemo sve od sebe da se dobro pripremimo za utakmicu sa Sankt Peterburgom i siguran sam da će naš pristup biti bolji."

"Jasno nam je da je pred nama teško gostovanje, ali moramo se fokusirati. Izazov je pred nama", dodao je Lutz: "Želimo se vratiti na pobjedničke staze i tražit ćemo šansu za prekid loše serije. Izuzetno respektiramo protivnika, ali dat ćemo sve od sebe."

Može li Cibona igrati kao u najvećem dijelu prve tri četvrtine protiv Union Olimpije, protiv koje su vodili i s +19, pa to produžiti i u ostatku utakmice? U seriji teških nastupa, svaka pobjeda bila bi velika stvar, makar ova europska ne bi značila puno poslije 0-4 u prva četiri kola. Kako slijedi gradski dvoboj s Cedevitom, Vukovima bi pomoglo da tu utakmicu dočekaju poslije prekida osam susreta dugog niza poraza, koji je započet upravo protiv Spartaka u Zagrebu.

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit St. Peterburg93:60Cibona
Ratiopharm Ulm69:71Cholet
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit St. Peterburg93:60Cibona
Ratiopharm Ulm69:71Cholet
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 10:58
    zadnja pobjeda u europi u ožujku 2010.!! majko mila na što smo spali! ti ćeš lutz dati sve od sebe ali to je isto kao da boksač iz velter kategorije kaže da će dati sve od sebe protiv klička:))) UPRAVA cibone....ako treba odpustite i marčinkovića i kuridžu i mašića, uštedite lovu, samo nabavite... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 10:14
    Lutz trener Cibone... ne cinilivam se da tu nesto ne stima... i ne samo to, kompletno vodstvo je nekompetentno i nesposobno
    Obrisan korisnik
  • litleben05.12.2012. u 01:29
    Pohvala novinaru. Konačno jedan tekst iz kojeg nije Šarić iskočio. Što se tiće Lutza, u predhodnom komentaru(samurai) je sve rečeno.
    litleben
  • Obrisan korisnik04.12.2012. u 23:32
    ti ćeš možda dat sve od sebe, što je za određene standarde jako skromno. ali koji igrač će tebe sad shvatit ozbiljno, u ovom rasulu od momčadi koja nije u stanju povezati dvije akcije zaredom? reci prki da nisi spreman za vođenje momčadi i poštedi nas daljnjih blamiranja, možda napokon dođe pravi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik