Košarka

Tomas: "Olympiakos će sigurno igrati bez opuštanja"

Ivor Krapac • utorak, 04.12.2012.
Tomas: "Olympiakos će sigurno igrati bez opuštanja"
Foto: Kristijan Komarica

Još uvijek s teoretskim izgledima za prolazak u drugi krug Eurolige, košarkaši Cedevite će za produžetak svoje nade u četvrtak trebati do pobjede nad vrlo zvučnim suparnikom, aktualnim europskim prvakom Olympiakosom. No, momčad iz Pireja neće biti samo zvučan protivnik, već će u Zagrebu zaigrati u vrlo pozitivnom razdoblju, sa željom da nastavi svoj uspješni niz...

Cedevita će u četvrtak s početkom u 18:30 sati igrati svoju posljednju domaću utakmicu u prvom krugu u prvoj euroligaškoj sezoni kluba, a možda i posljednju ovosezonsku kod kuće uopće. Poslije prošlotjednog poraza od Anadolu Efesa i pada na omjer 2-6, momčad Ace Petrovića više ne ovisi sama o sebi, već im trebaju i porazi milanskog Emporio Armanija u posljednja dva kola - no, dakako, prvi preduvjet su dvije pobjede zagrebačkih Crvenih.

Olympiakos će biti prvi na redu, a u najavi utakmice, Marko Tomas istaknuo je koliko je momčad iz Pireja trenutno dobra.

"Krenut ćemo na način da želimo dobiti"

S obzirom da Cedevitu u nedjelju čeka gradski ogled s Cibonom u ABA ligi, Petrović se dotaknuo i te utakmice, koja je njegovoj momčadi objektivno bitnija. U Euroligi šanse više nisu velike, dok je u regionalnom natjecanju cilj zadržati priključak s Igokeom i Partizanom.

"Ja ću iz minute u minutu procjenjivati gdje smo u odnosu na taj kratkoročni cilj jer ipak, ukoliko bude neka nemoguća misija, ja moram razmišljati o Ciboni koja slijedi u regionalnoj ligi. No, sigurno da ćemo na samom početku utakmice krenuti na način da želimo dobiti. To nam je posljednja šansa i napravit ćemo sve da to bude tako", istaknuo je Aco.

"Igramo protiv prvaka Europe i protiv ekipe koja je trenutno možda i najbolja u skupini. To su pokazali i gostujućom pobjedom protiv Žalgirisa", rekao je Tomas, a prenosi Cedevitina službena web-stranica: "Oni su se već kvalificirali, ali kvalificirali su se i prije dva tjedna pa su u Litvu otišli odigrati 100 %, tako da što se njih tiče neće biti opuštanja."

"Nama je to posljednja šansa da budemo živi do zadnjeg kola. Naravno, u slučaju da Milano izgubi utakmicu kod kuće. Imamo još dva dana za trening i nadamo se da uz našu dobru igru možemo do pobjede", dodao je Tomas, ne želeći se previše osvrtati na utakmicu u Pireju, u kojoj njega bilo s obzirom da se tada još vraćao u ritam poslije ozljede, bez igranja utakmica. Podsjetimo, Cedevita je tada imala dobru priliku za iznenađenje, no Olympiakos je ipak slavio sa 79:77.

"Mislim da ne treba gledati u prošlost. Tada Olympiakos i nije bio u nekoj formi, ali šteta za tom propuštenom prilikom. S tom pobjedom bismo sigurno bili bliže Topu 16, ali dok god ima šanse mi ćemo se boriti. Očekujemo tešku utakmicu. Igramo kod kuće i dat ćemo sve od sebe", zaključilo je krilo zagrebačkih Crvenih.

Trener Petrović također se pozabavio nastupom u Grčkoj, kada je na Cedevitinoj klupi bio Božidar Maljković. "Mislim da je uzlet Olympiakosa krenuo baš s utakmicom protiv Cedevite u Pireju. Na početku sezone nisu bili uigrani i dovoljno kvalitetno posloženi. Došlo je do promjene, otišao im je Joey Dorsey, a stigao Josh Powell i to je jedina promjena u njihovom rosteru u odnosu na prvu odigranu utakmicu", opisao je Aco: "Kao što sami znate, zadnji poraz im datira još od susreta kad je u Pireju gostovao Žalgiris. To znači da od 25.10. nisu izgubili utakmicu i samopouzdanje im je strahovito naraslo."

"Iznimno je lako reći kako igrati tu utakmicu i što taktički trebamo napraviti, ali je to iznimno teško sprovesti na terenu s obzirom da oni igraju na jedan prepoznatljiv način gdje Spanoulis u kontinuitetu radi višak i nakon toga dolaze do fantastičnih pozicija kroz seriju kvalitetnih dodavanja", kazao je Petrović o dolazećem suparniku: "Imaju Hinesa koji strahovito brzo rola i na taj način okupira obranu, ali ako lopta ne ode na njega ili ne bude neko spektakularno zakucavanje, onda lopta kvalitetnim dodavanjem dolazi na čovjeka koji je otvoren na vanjskom šutu."

"Drastično je, kako kolektivno tako i individualno, porasla forma svih njihovih igrača. Međutim, ovo ne govorim da bih tražio nekakav alibi. Naša šansa u teoriji apsolutno postoji. Stvarno je privilegij u četvrtak igrati protiv prvaka Europe i dat ćemo apsolutno sve od sebe", najavio je Cedevitin trener, kojem će, bez obzira što se poslije prošlotjednog poraza od Efesa već opraštao od Eurolige, i ova utakmica ipak biti vrijedna pozornosti.

Euroliga

1Monaco 10+13
2Fenerbahçe 10+11
3Panathinaikos 10+10
4Anadolu Efes 10+9
5Bayern 10+8
6Maccabi Tel Aviv 10+7
7Žalgiris 10+7
8Baskonia 10+6
9Crvena zvezda 10+3
10Paris 01-3
11Partizan 01-6
12ASVEL Lyon-Villeurbanne 01-7
13Barcelona 01-7
14Real Madrid 01-8
15Virtus Bologna 01-9
16Alba Berlin 01-10
17Olympiakos 01-11
18Armani Milano 01-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga

1Monaco 10+13
2Fenerbahçe 10+11
3Panathinaikos 10+10
4Anadolu Efes 10+9
5Bayern 10+8
6Maccabi Tel Aviv 10+7
7Žalgiris 10+7
8Baskonia 10+6
9Crvena zvezda 10+3
10Paris 01-3
11Partizan 01-6
12ASVEL Lyon-Villeurbanne 01-7
13Barcelona 01-7
14Real Madrid 01-8
15Virtus Bologna 01-9
16Alba Berlin 01-10
17Olympiakos 01-11
18Armani Milano 01-13

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 11:12
    Oly će vas razvaliti samo tako. trenutno su uz barcu i real u najboljoj formi u EL!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 07:59
    Olympiakos je uz Real i Barcu ekipa koja trenutno najbolje igra. Bit će to i poslastica i privilegij. Zato Aco molim bez kalkuliranja i kratkoročno-dugoročnih ciljeva. Cedevita ima 12 igrača i zbog publike i rejtinga mora se igrati 100 % do zadnje sekunde.
    Obrisan korisnik
  • litleben05.12.2012. u 01:35
    Iznimno lako i iznimno teško u istoj rečenici. Pa onda još imamo strahovito, spektakularno i drastično. Da ne volim način kako igraju Acine ekipe, sada bi ga popljuvao.
    litleben