Nogomet

Mourinho: "Nitko ne može iskreno reći da Modrić nije značajno pojačanje za Real"

Borna Rupnik • srijeda, 05.12.2012.
Mourinho: "Nitko ne može iskreno reći da Modrić nije značajno pojačanje za Real"
Foto: EPA

Jose Mourinho pohvalio je svoje mlade igrače poslije pobjede nad Ajaxom, a prokomentirao je i nastup hrvatskog reprezentativca Luke Modrića. Utrka za Zlatnu loptu, dodao je, nije neizvjesna...

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu u šestom kolu Lige prvaka. Real Madrid pobijedio je Ajax na svom terenu 4:1, a hrvatski nogometaš ugradio je u uspjeh momčadi jednu vrlo lijepu asistenciju.

"Odigrao je dobro", sažeo je njegov trener, portugalski stručnjak Jose Mourinho.

Frank de Boer, trener Ajaxa: "Ponosni smo na treće mjesto. Imamo šansu igrati finale Europske lige na svom stadionu. Mlada smo momčad i teško nam je igrati na stadionu poput Bernabeua, čak i kada svi daju svoj maksimum. Stoga je nemoguće bilo izvući pozitivan ishod kada podbaci čak osam igrača. To sam im rekao na poluvremenu".

Mourinho je dodao kako se Luka Modrić još uvijek bori za status prvotimca u Kraljevskom klubu: "Nekoliko je susreta već odradio vrlo dobro, i nitko ne može iskreno reći da Modrić nije značajno pojačanje za Real Madrid".

"Potencijalni je član udarne postave. Ne mogu igrati svi, ali Modrić igra na visokoj razini. Kada smo povukli svi zajedno, i Modrić je bio odličan. Real Madrid tada je izgledao dobro", rekao je The Special One.

Poslije pobjede nad Ajaxom, zbog koje je uputio dosta komplimenata na račun svojih mladih nada, Mourinho je nekoliko riječi posvetio i borbi za Zlatnu loptu. U konkurenciji za prestižno priznanje ostali su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Andres Iniesta.

"Glasovanje je završeno, a s obzirom na to kako važne osobe u svijetu nogometa govore i kakve kampanje vode, onda već sada znate i tko je pobijedio", izjavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 11:44
    Majstore, koji dio ti nije jasan? Zlatna lopta je nagrada za najboljeg igraca.Trofeje osvajaju momcadi.Pravo glasa imaju oni koji to po pravilima imaju.Slazem se da logika moze biti zeznuta, ali ovo stvarno nije toliko tesko.
    Obrisan korisnik
  • soecc05.12.2012. u 11:38
    Objasni mi majstore onda zašto je Cannavaro dobio 2006-te? Zlatna lopta je imala smisla dok su ju dodjeljivali novinari FF-a. Od 2010-te gubi na smislu jer istu vrijednops glasa imaju ti novinari i kapiten reprezentacije Papua Nova Gvineja.Naravno da su bitni trofeji, jer određeni igrač svojim... [više na forumu]
    soecc
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 11:00
    Pises gluposti.Zlatna lopta je nagrada za najboljeg igraca. Ne za igraca s najvise trofeja, na za najbolji klub, ne za najbolju reprezentaciju.A najbolji igrac svijeta je Messi. Prema tome, besmisleno moze biti jedino ako on ne dobije nagradu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 10:41
    fudge potpuno tocno, ovo je individualana nagrada a tu je Messi bog bez obzira sto je ove godine osvojio samo spanjolski kup .... pa covjek ce oboriti rekord u golovima postignutim tijekom jedne godine, a ima i jako puno asistencija, puno vise od Ronalda... i da je i 10. put zaredom nema veze, ako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 09:43
    Razumljivo da ljudima pomalo dosadi kad isti čovjek osvoji 3 puta zaredom nagradu , ali messi je objektivno još uvijek najbolji igrač svijeta, a trofeje osvaja momčad
    Obrisan korisnik