Nogomet

Allegri: "Moramo prestati primati golove, već ih je bilo previše"

Ivor Krapac • srijeda, 05.12.2012.
Allegri: "Moramo prestati primati golove, već ih je bilo previše"
Foto: EPA

U utakmici bez rezultatske težine, s obzirom da više nisu mogli s drugog mjesta ljestvice, nogometaši Milana su u utorak u posljednjem kolu skupine C prvog kruga Lige prvaka doživjeli domaći poraz od Zenita. Gosti iz Sankt Peterburga otišli su iz Milana s 1:0, a poslije susreta, trener domaćina Massimiliano Allegri istaknuo je da takav rezultat nije bio zaslužen...

Milan je za kraj prvog kruga Lige prvaka kod kuće izgubio od Zenita iz Sankt Peterburga, s 1:0 za goste iz Rusije, uz odlučujući Dannyjev pogodak u 35. minuti, a nakon utakmice, trener talijanske momčadi Massimiliano Allegri osvrnuo se na dobro i loše u izdanju svojih igrača. Kako Milan nije mogao ni gore ni dolje na ljestvici, bio je to nastup bez većeg opterećenja, ali i dobra prilika za malo provjere kako stvari stoje u susretu u kojem se bori za bodove.

"Stvorili smo puno šansi i igrali dosta brzo, ali nažalost, primili smo pogodak iz njihove jedine prilike na utakmici", osvrnuo se Allegri, dodajući da će mu sada u prvom planu biti nedjeljno gostovanje kod Torina u talijanskom prvenstvu.

Ipak, Milanov trener dodao je i još ponešto o ogledu sa Zenitom, ne izdvajajući nikoga u svojoj momčadi po negativnom, ali spominjući što je imao za zamjeriti poslije domaćeg poraza: "Nismo zaslužili izgubiti i zbog toga sam razočaran, žao mi je igrača. No, moramo prestati primati golove, 20 pogodaka u našoj mreži u 21 utakmici je već bilo previše, trebat ćemo reagirati bolje u nekim situacijama."

Massimo Ambrosini istaknuo je da je najbitniji prolazak u osminu finala, a dodao je da u utorak nisu zaslužili poraz: "Izgubili smo, ali igrali smo bolje od njih. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, možda nismo stvorili toliko puno prilika, ali imali smo kontrolu igre u svojim rukama. Žao nam je što se dogodio poraz, željeli smo produžiti pozitivno razdoblje u koje smo ušli, no to je nogomet."

Ambrosini je spomenuo i prvog čovjeka kluba Silvija Berlusconija, koji je pratio utakmicu s tribina i dodatno motivirao igrače ističući da ih čeka važna utakmica, a te motivacije koja nije urodila plodom dotaknuo se i Francuz Mathieu Flamini: "Željeli smo pobijediti nakon što nam je predsjednik kazao da je susret bitan, ali nismo uspjeli. Razočarani smo, dominirali smo, no oni su nas kaznili iz svoje jedine šanse u prvom poluvremenu."

"Nakon tog pogotka, povukli su se u obranu, nismo uspjeli pronaći dovoljno prostora da zabijemo bez obzira na jako puno pokušaja koje smo imali", zaključio je Flamini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 15:46
    Dobar ždrijeb? Pa sve si mislim šta bi Ribery, Kroos, Mandža i Gomez ili Lewandowski, Reus, Kuba i Gotze radili šupljoj Milanovoj obrani, ne bi im pomogao taj ždrijeb, osim Mexesa ja ne vidim nijednog prosječnog a kamoli dobrog obrambenog.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 14:36
    treba im dobar ljevi bočni, mislim da Milanu pašu njemci pa iako Borussia i Bayern igraju ekstra to je Milanu dobar ždrijeb
    Obrisan korisnik
  • nido05.12.2012. u 14:15
    Volio bih da Bayern, ukoliko bude prvi u grupi, izvuce Milana!!!
    nido
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 14:02
    ''Moramo prestati primati golove...'' kaže trener jednog od najvećih talijanskih klubova? To mu je tek sada palo na pamet?
    Obrisan korisnik