Nogomet

Wenger: "Zna li itko što peti sudac radi iza vrata?"

Ivor Krapac • srijeda, 05.12.2012.
Wenger: "Zna li itko što peti sudac radi iza vrata?"
Foto: EPA

Arsenal je u utorak propustio mogućnost završetka prvog kruga Lige prvaka na vrhu skupine B, u kojoj je prvo mjesto osvojio Schalke. Momčad Arsenea Wengera koštao je gostujući poraz od Olympiakosa, a nakon što je suparnička momčad slavila s 2:1, francuski stručnjak osvrnuo se na sudačku odluku koja je prethodila izjednačujućem pogotku grčkog kluba...

Poslije dolaska u vodstvo u 38. minuti, kada je zabio Tomaš Rosicky, Arsenal je u drugom poluvremenu gostovanja kod Olympiakosa propustio priliku za prvo mjesto skupine B na kraju prvog kruga. Pogocima Giannisa Maniatisa u 64. i Kostasa Mitrogloua u 73., domaća momčad osigurala je pobjedu, a Arseneu Wengeru osobito je zasmetala situacija koja je prethodila poravnanju na 1:1.

Prije nego je Maniatis zabio za povratak svoje momčadi u egal, bio je dosuđen udarac iz kuta za Olympiakos zbog toga što je Arsenalov vratar Wojciech Szczesny navodno odbio loptu u korner. No, snimka je pokazala da je postojao samo dodir s okvirom gola, bez da je Szczesny dotaknuo loptu, što je Wengera nagnalo da spomene suca koji stoji iza vrata prateći zbivanja na gol-liniji i u kaznenom prostoru.

"Njihov prvi pogodak pao je iako smo mi trebali dobiti ispucavanje vratara", kazao je Wenger pred kamerama ITV1: "Zna li itko što peti sudac radi iza vrata? Ne mislim da itko to zna. To nije bila ispravna odluka, ali s time trebamo živjeti, u nastavku akcije zabili su pogodak na koji nema zamjerki."

Francuz na klupi londonskih Topnika dotaknuo se i druge pozicije na kojoj su završili prvi krug, gledajući unaprijed prema izvlačenju parova osmine finala. "Moramo pričekati ždrijeb, ali idealan rasplet je tek ako osvojiš prvo mjesto", opisao je Wenger: "Bila je ovo zanimljiva utakmica, igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku pali sa snagom."

"Puno igrača nije naviknuto na ovakvu razinu. Imali smo dvije-tri prilike da zabijemo i drugi puta, a nakon što ih nismo iskoristili, moglo se i očekivati da će doći problemi. Trebao nam je taj drugi pogodak", zaključio je Francuz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 18:51
    ti si čovjek ispred svog vremena wengeru
    Obrisan korisnik
  • arsenalcro05.12.2012. u 16:39
    a znaš li ti šta radiš??
    arsenalcro
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 15:55
    To se dobro pita. Nikom živom nije jasno čemu ti suci iza gola služe. Stoje tam za ukras i najčešće ne pomažu glavnom sucu ni malo, uopće se ne upliću jer je kao sud glavnog ionako najbitniji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 15:41
    Ehh al onda se ne mogu neke utakmice namještat to Platiniju i Seppu nije u interesu
    Obrisan korisnik
  • Vugi705.12.2012. u 15:15
    Ima pravo Wenger. U većini slučajeva su se ti peti suci pokazali nepotrebnima. Često su i oni znali griješiti iako bi trebali vidjeti sve unutar šesnaesterca. Sad kad se uvede nova tehnologija sa čipom u lopti, neće biti ni potrebe za njima nadam se.
    Vugi7