Nogomet

Benitez nakon 32 udarca i ispadanja iz Lige prvaka: "Barem smo pokazali kvalitetu koja se od nas traži"

Borna Rupnik • četvrtak, 06.12.2012.
Benitez nakon 32 udarca i ispadanja iz Lige prvaka: "Barem smo pokazali kvalitetu koja se od nas traži"
Foto: EPA

Chelsea je u srijedu navečer postao prvi europski prvak koji u pokušaju obrane naslova nije prošao skupinu, ali Rafael Benitez nije imao zamjerki na samu utakmicu protiv danskog Nordsjaellanda...

Pobjeda 6:1 protiv prvaka Danske na Stamford Bridgeu nije bila dovoljna Chelseaju za plasman u drugi krug Lige prvaka. Pobjedom Juventusa u Donecku, među najbolje europske klubove prošli su upravo Šahtar i Juventus, a Chelsea će na proljeće igrati Europsku ligu.

"Mislim da je uvijek pozitivno kada se pobijedi. Kod kuće je to još bolje", konstatirao je Rafael Benitez, novi čovjek na klupi kojom upravlja Roman Abramovič.

"Način na koji smo pobijedili, s 32 udarca, od čega 18 u okvir gola, uistinu je dobar. Sretni smo zbog pobjede i istovremeno razočarani zbog ispadanja, ali barem smo pokazali kvalitetu koja se od nas traži. Sada se moramo usredotočiti na prvenstvenu utakmicu sa Sunderlandom", dodao je.

Dvostruki je strijelac protiv Nordsjaellanda bio njegov sunarodnjak Fernando Torres, za kojega Benitez kaže: "On mora zabijati. Dobro je igrao, momčad mu pomaže, i ako budemo stvarali šanse, on će spremati lopte u mrežu".

Vratar Chelseaja, Petr Čech - koji je u prvom poluvremenu obranio kazneni udarac - ističe da igrači moraju preuzeti odgovornost za ispadanje na sebe.

"Ako promijenite trenera, samo ste promijenili trenera, a odgovornost je na svima. Svi smo na istom brodu, ista smo momčad. Mislim da je ključ ispadanja u prokockanih 2:0 protiv Juventusa u Londonu. Izgubili smo previše bodova u teškoj skupini, a šteta je bila napravljena i prije zadnjeg kola", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 20:06
    Benitez nije kriv za ispadanje Chelseaja iz Lige prvaka, on je jedinu utakmicu uvjerljivo dobio, a to što je Roman zaluđen Ligom prvaka rezultiralo je otkazom Di Matteu, nije Benitez totalni baksuz kao šta svi govore/misle, mislim da će Torress njim narast u formi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 16:11
    Nabijanje danskog kluba po meni i nije uspjeh. Uspijeh bi vam bio da ste leiminirali, ali evo pohvale Torresu koji je konačno našao put kako se upisati na liste strijelaca.
    Obrisan korisnik