Rukomet

Odlične predstave Kapulara i Špelića u Sloveniji

Damir Žbulj • četvrtak, 06.12.2012.
Odlične predstave Kapulara i Špelića u Sloveniji

Slovenska rukometna 1. NLB Leasing liga stigla je do svog 14. kola, a i u ovom su zapaženi učinak u svojim klubovima imali hrvatski igrači. Maribor je nakon nedjeljnog prolaza preko Siscije u grupnu fazu Kupa EHF ove srijede u prvenstvu remizirao kod Trimo Trebnja, uz značajan doprinos Špelića, koji je zabio čak 11 golova. Hrvatsko društvo iz Ribnice pružilo je odličnu partiju u Kopru kod Cimosa, kod trenutno treće ekipe prvenstva, ali su nakon odlične igre, vodstva na poluvremenu i neizvjesne završnice, na račun sudačkih odluka ostali bez bodova...

Iz rukometnog kluba Ribnica, u kojem svoju karijeru grade hrvatski igrači Marijan Bašić i Zvonimir Kapular odlučili su podnijeti službeni prigovor na suđenje kojem su bili dočekani u Kopru kod Cimosa.

Odlično je igrala Ribnica, koju je predvodio pivot Zvonimir Kapular s ukupno sedam postignutih golova, dok je Bašić pridodao još dva, uz nekoliko dobrih asistencija suigračima. Nakon minimalnog vodstva gostiju na poluvremenu, domaćin u nastavku okreće rezultat, dolazi do prednosti i od tri pogotka, no, Ribničani serijom golova samo osam minuta prije kraja dolaze na 27:27.

U neizvjesnoj završnici igra se pogodak za pogodak, osam sekundi prije kraja Ribnica postiže gol za novo poravnanje, ali u preostalom vremenu Koražija radi prekršaj nad domaćim igraćem Bombačem za crveni karton, a isti igrač Cimosa još stiže iznuditi i realizirati sedmerac. Gosti iz Ribnice smatrali su kako je vrijeme bilo nepravilno zaustavljeno, nisu se pomirili niti s odlukom o sedmercu, uložili su i prigovor nakon utakmice, no, bodovi su ipak ostali u Kopru.

"Žao mi je što nismo osvojili barem bod, jer smo bili bolji čitav susret. No, u subotu nam je na rasporedu nova važna utakmica, a ovu moramo što prije zaboraviti. Gostujemo god SVIŠ-a i moramo do pobjede ukoliko želimo ostati u igri za šestu poziciju. Iako su se oni digli u posljednje vrijeme, mi smo dobro pokriveni na svim pozicijama, igramo dobro i ne sumnjamo u osvajanje bodova," kazao je nakon utakmice s Cimosom jedan od ključnih igrača Ribnice Marijan Bašić.

Maribor je proslavu ulaska u grupnu fazu Kupa EHF trebao zaokružiti na gostovanju kod Trimo Trebnja, no, čvrst i neugodan domaćin ipak je u konačnici izvukao vrijedan bod. Nije niti ova utakmica prošla bez drame. Gosti su minimalno vodstvo s poluvremena povećali u nastavku, ali uporna ekipa iz Trebnja dolazi do preokreta i minimalnog vodstva u završnici.

Bod je Mariboru osigurao Zarabec, uspješno realiziranim sedmercem.

Hrvatska kolonija ponovno je odigrala dobro, istaknuo se odlični Špelić s čak 11 postignutih pogodaka, Ivan Pešić obranio je šest lopti, Svalina je zabio dva puta, dok se Tarabochia nije upisao u listu strijelaca. "Iza nas je teška utakmica, prava bitka od prve do zadnje minute. Niti jedna ekipa nije napravila neku značajniju razliku, bilo je izuzetno naporno, a na kraju ipak možemo biti zadovoljni osvojenim bodom," kazao je Špelić nakon utakmice za službenu stranicu svog kluba.

Maribor očekuje ždrijeb skupina u Kupu EHF, a za vikend ima u njihovu dvoranu Tabor dolazi Krško. Ribnica će do novih bodova u borbi za važnu šestu poziciju koja vodi u doigravanje pokušati kod SVIŠ Pekarne Grosuplje.

Od ostalih rezultata, Jeruzalem Ormož je, uz dva pogotka Danijela Mesarića stigao do boda kod Krke, Gorenje je s deset pogodak viška svladalo na svom terenu Istrabenz plini Izolu, SVIŠ je na gostovanju svladao Krško, dok je Celje PL bilo uvjerljivo kod Sevnice.

Slovenija, rukomet:
1. NLB Leasing liga, 14. kolo:
Cimos Koper - Ribnica Riko Hiše 33:32
Trimo Trebnje - Maribor Branik 31:31
Krka - Jeruzalem Ormož 32:32
Gorenje Velenje - Istrabenz plini Izola 31:21
Krško - SVIŠ Pekarna Grosuplje 22:24
Sevnica - Celje PL 17:31

Poredak, 1. NLB Leasing liga, 14. kolo:
1. Gorenje Velenje 14 utakmica - 26 bodova
2. Celje Pivovarna Laško 14 - 25
3. Cimos Koper 14 - 23
4. Maribor Branik 14 - 18
5. Trimo Trebnje 14 - 14
6. Krka 14 - 14


7. Ribnica Riko hiše 14 - 12
8. SVIŠ Pekarna Grosuplje 14 - 11
9. Istrabenz Plini Izola 14 - 8
10. Jeruzalem Ormož 14 - 8
11. Sevnica 14 - 6
12. Krško 14 – 3

Foto: Mitja Ilc

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!