Zimski sportovi

Video: Banska Bystrica dovela dva Kanađana, zvijezde NHL-a u Švicarskoj i Njemačkoj

Ivan Dominik • petak, 07.12.2012.
Video: Banska Bystrica dovela dva Kanađana, zvijezde NHL-a u Švicarskoj i Njemačkoj
Foto: Davor Sajko

Iako je u posljednje vrijeme došlo do malih, ali značajnih pomaka u pregovorima oko lockouta u NHL-u, mnogi se hokejaši te američko-kanadske profesionalne lige i dalje odlučuju na odlaske u Europu. Naravno, koliko god je to moguće. Tako su dvije zvijezde NHL-a završile u Švicarskoj, odnosno Njemačkoj, dok sjajan posao radi slovačka momčad Banska Bystrica...

U posljednja su tri dana čak šestorica NHL igrača promijenila klub i ligu, od toga trojica Kanađana, i to sve usprkos pomacima oko pregovora za okončanje lockouta u najpopularnijoj ligi hokeja na ledu u svijetu. Među njima našle su se i dvije velike zvijezde NHL-a - ponajbolji napadač Dallas Starsa, Šveđanin Loui Eriksson, i kapetan Buffalo Sabresa, Jason Pominville.

Obojica su pronašli nove angažmane u Europi i to u najboljim ligama Njemačke i Švicarske. Tako je put bogate zemlje satova, sireva i čokolade otišao švedski reprezentativac, Eriksson, koji je postao novim napadačem jakog Davosa, u kojem od NHL-ovaca već igraju zvijezde, Joe Thornton i Rick Nash.

Nešto manje eksponirani, ali također vrlo dobri i efikasni napadač te kapetan Buffalo Sabresa, Amerikanac Jason Pominville, stigao je u zemlju njemačkog govornog područja. Pominville je potpisao za Adler Mannheim u najelitnijem razredu njemačkog hokeja, DEL ligi, gdje se pridružio domaćim NHL-ovcima, Marcelu Gocu i Dennisu Seidenbergu.

Odličan posao u dovođenju igrača tijekom cijelog je lockouta radila i slovačka Banska Bystrica, a to je još jednom intenzivirala dovođenjem dvojice novih igrača iz NHL-a te dovođenjem još jednog NHL-ovca na margine dogovora i potpisivanja ugovora s klubom.

Tako su u Bansku Bystricu "sletjeli" Kanađani, Tanner Glass iz Pittsburgh Penguinsa i Dana Tyrell iz Tampa Bay Lightninga, obojica napadači. Dok bi ubrzo mogao stići i vratar Peter Budaj iz Montreal Canadiensa, koji bi se dolaskom u Bansku Bystricu vratio u domovinu.

Igrači koji su prošli nešto lošije zasigurno su Amerikanac Stephen Gionta, brat proslavljenog napadača Habsa, Briana Gionte, koji je iz svojih NJ Devilsa poslan u AHL i filijalu Albany Devilse gdje će sada igrati u napadu. I uz njega je sličnu sudbinu doživio i kanadski napadač Montreala, Colby Armstrong, koji je poslan u Utah Grizzliese u ECHL.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!