Nogomet

Jovanović: "Svi imaju rok do 1. siječnja, nakon toga više neće biti isprika"

Mihaela Bradovski • petak, 07.12.2012.
Jovanović: "Svi imaju rok do 1. siječnja, nakon toga više neće biti isprika"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović pozdravio je govor Michela Platinija na proslavi stogodišnjice djelovanja Hrvatskog nogometnog saveza. Jovanović smatra da on nije zlonamjeran već dobronamjeran...

Iako je dobar dio nogometne javnosti ostao iznenađen oštrim obraćanjem predsjednika Uefe Michela Platinija na svečanosti u HNK, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović smatra kako je Platinijev govor bio upozoravajući i dobronamjeran.

Jovanović je pozdravio Platinijevo obraćanje i složio se s njegovim riječima.

"Pozdravljam Platinijev govor, on se pokazao kao veliki prijatelj Hrvatskog nogometnog saveza jer samo pravi prijatelj dođe na proslavu rođendana i iskreno vam kaže što misli. Platini je dobro rekao da su hrvatska nogometna reprezentacija i Savez učinili puno u regiji i u svijetu, a da su to zasjenili problemi s huliganima i neregularnostima u HNL-u", rekao je za HTV Jovanović.

Jovanović je dodao kako su neki pomaci na bolje napravljeni, a od 1. siječnja očekuje i dodatno poboljšanje.

"Na čelu Hrvatskog nogometnog saveza je novo vodstvo koje ima podršku našeg resora da zajednički pokušamo riješiti probleme. Osim toga imamo i novi Zakon o sportu i Zakon o sportskoj inspekciji, raspisan je natječaj za inspektore i svi imaju rok do 1. siječnja 2013. godine da usklade svoje djelovanje sa zakonskim aktima. Nakon toga više neće biti isto i neće biti oprosta."

Ministar za kraj tvrdi kako i dalje vjeruje da je Zdravko Mamić u sukobu interesa i vjeruje da će inspekcije to dokazati. "Nismo Zakon pisali razmišljajući isključivo o Mamiću već o svima kojima je cilj samo bogaćenje nauštrb sporta i sportaša. Još uvijek tvrdim da je on u sukobu interesa i sportska inspekcija će to dokazati, a takvima nije mjesto u klupskim upravama i Savezu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2012. u 12:44
    Sredite papire, dolazimo! Pa di to ima?! Najavljuje inspekciju koja bi trebala bit nenadana! Pih...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2012. u 17:41
    smiješan si ministre
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2012. u 17:40
    ti samo znaš pričati, bez konkretnih poteza :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2012. u 16:08
    naši političari samo pričaju i pričaju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2012. u 12:14
    1) Ajde baš da vidim kako oni namjeravaju dokazati da je capo di tutti capi u sukobu interesa. Nisam protiv, samo ne vjerujem da će uspjeti. 2) Jovanović je jučer za medije izjavio da smatra da Platinijeva poruka nije upućena državi nego HNS-u. Sada jedno pitanje za uvaženog 'gospodina' ministra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik