Vodeni sportovi

Mladi hrvatski vaterpolisti ostali bez finala: Italija za gol bolja u burnoj završnici

Borna Rupnik • subota, 08.12.2012.
Mladi hrvatski vaterpolisti ostali bez finala: Italija za gol bolja u burnoj završnici
Foto: Martina Japundžić

Nakon uvjerljivog proboja u polufinale Svjetskog prvenstva, mladi hrvatski vaterpolisti za finale su se borili s Italijom. Ostali su za pogodak kratki te im slijedi bitka za broncu sa Srbijom...

Italija - Hrvatska 10:9 (4:2, 2:2, 3:2, 1:3)

SP, polufinale. Perth, Australija.

Hrvatska Ivan Marcelić, Luka Bukić 3, Lovre Miloš 2, Andro Gagulić, Slavko Čalić, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Antun Goreta 2, Marino Divković, Deni Šarić, Ivan Živković 1, Andrija Bašić 1.

Italija: Leonardo Cavo, Umberto Esposito, Gianluigi Foglio, Federico Foti 1, Andrea Fondelli 4, Jacopo Alesiani, Vincenzo Dolce 2, Lorenzo Bruni, Allessandro Velotto 2, Tommaso Busilacchi, Luca Cupido 1, Nicola Cuccovillo, Fabio Viola.

U vrlo čvrstom, ponekad i žestokom polufinalu u Perthu, Italija je pobijedila Hrvatsku 10:9. Bio je to susret koji su mnogi označili kao "finale prije finala", a Hrvatska je Italiju pobijedila prošle godine u finalu europske smotre do 17 godina.

Talijani su brzo poveli 3:0, ali Hrvatska se vratila pogocima Miloša. No, ponovno je trebalo hvatati rezultatski zaostatak od čak četiri pogotka da bi Bukić prije odlaska na odmor smanjio na 6:4.

Andrea Fondelli, reprezentativac Italije: "Bila je ovo vrla teška utakmica. Ovo je bila najbolja Italija u bilo kojem susretu protiv Hrvatske unutar ove generacije. Veliki nas dvoboj čeka u finalu s Mađarima, dobro ih poznajemo".

Hrvati su se početkom drugog poluvremena morali posvetiti obrani, a kada je Bašić smanjio na samo pogodak zaostatka (7:6), Fondelli i Foti vratili su dvoboj u mirnije vode za Italiju.

Međutim, nije još bilo gotovo.

Bukić je s dva nova pogotka smanjio na 9:8, a u nervoznoj završnici crvene su kartone zbog udaranja dobili Bašić i Busilacchi. Utakmica je završila s čak 37 isključenja. Goreta je uspio poravnati na 9:9 dvije minute prije kraja, da bi Velotto potom postavio konačnih 10:9.

Italija je izdržala posljednji hrvatski napad, u kojemu igrači Hrvoja Hrestaka nisu uspjeli uputiti udarac.

U finalu će Italija igrati s Mađarskom, koja je pobijedila Srbiju 9:8. Hrvatska i Srbija borit će se za broncu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • emilio2109.12.2012. u 11:29
    Naš vaterpolo ima budućnost..
    emilio21
  • Obrisan korisnik09.12.2012. u 11:27
    biti u samoj završnici i biti među najboljima uspjeh je veliki za mlade dečke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 15:14
    Gledao sam meč, zasluženo smo,ispali!Treba reći da su talijani kod vodstva 6.2 promašili penal,onda smo se mi vratil došli na 6:4,pa na 7:6,onda je Italija otišla na 9.6 pa mi na 9:9 i onda 10:9 i kraj!Zanimljivo da je Italija imala čak četiri peterca(jedan su fulali),ali bili su svi penali čisti.
    Obrisan korisnik