Košarka

Petrović: "Prva dva napada i obrane pokazali su u kojem će smjeru utakmica ići"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • nedjelja, 09.12.2012.
Petrović: "Prva dva napada i obrane pokazali su u kojem će smjeru utakmica ići"
Foto: Kristijan Komarica

Iako je Aleksandar Petrović tijekom prošlog tjedna davao veću važnost ogledu s Cibonom nego euroligaškom susretu s Olympiakosom, barem kada je o tome govorio javno, njegova momčad nije reagirala kako se nadao u zagrebačkom ogledu. Cibona je u 12. kolu ABA lige prekinula svoj negativni niz, a Cedevitin trener kazao je da se sve o ovoj utakmici saznalo vrlo rano...

Tražeći svoju prvu ovosezonsku pobjedu u ogledima sa suparnicima iz Hrvatske u ABA ligi, Cedevita je nije uspjela dohvatiti u nedjelju poslijepodne protiv Cibone, protiv koje nisu mogli računati na sve svoje adute. Bez pomoći Marka Tomasa i Luke Babića, koji su izostali zbog ozljeda, zagrebački Crveni doživjeli su treći poraz u isto toliko međuhrvatskih susreta koje su ove sezone odigrali u ovom društvu, nakon što ih je kod kuće "zaskočio" Zadar, dok su u gostima izgubili i od Splita.

Aco Petrović istaknuo je da se sve o tome kako će nedjeljni susret izgledati moglo vidjeti već na početku: "Prva dva napada i prve dvije obrane na utakmici pokazali su u kojem će smjeru ići, krenulo se s dva promašena napada i dva ofanzivna skoka Cibone, uz tricu Strawberryja pa dvicu nakon skoka. Cibona je imala energiju, a mi nismo, u prvih 20 minuta su nas tu razbili u svim match upevima 'jedan na jedan', a nakon toga dolazi i tranzicija. Dozvolili smo Ciboni da uđe u svoj ritam, a mi nismo uspjeli apsolutno ništa napraviti u prvih 20 minuta, od igre na Bilana pod košem do promašaja izvana."

"Nismo zaustavili čitav niz tranzicija s kojima se Cibona razigrala i došla do 14 razlike", nastavio je Petrović o prvom poluvremenu, prije nego se osvrnuo na drugo: "U prvih nekoliko minuta u trećoj četvrtini potrošili smo više energije nego u cijeloj utakmici dotad, približili smo se, ali jedno polaganje Ilievskog nam nije ušlo, a kod 56:51 spustili smo loptu na Nurkića koji ne bi bio na parketu da je Bilan bio bolje raspoložen u tom trenutku. No, ne znam gdje je Bilan bio u ovoj utakmici, energijom i koncentracijom nismo bili unutra."

Aco Petrović o izostancima Marka Tomasa i Luke Babića: "Kod Tomasa nema rupture, ali došlo je do istegnuća. Za dva-tri dana vjerujem da će biti spreman, ali vjerujem da danas ne bi bio glavom 100 posto unutra s obzirom na probleme s ozljedom, bilo bi preriskantno da igra."

"Babiću je nakon utakmice s Olympiakosom bilo punktirano dosta svježe krvi iz koljena, a koljeno ga je mučilo i prije, postoji opasnost da to može biti teža ozljeda. Šteta što nismo imali barem Tomasa, u današnjoj utakmici bi nam bio prijeko potreban."

"Pobjeda Cibone je definitivno zaslužena, a nama ostaje da vidimo zašto smo potrošili više energije u drugom poluvremenu nego u prvom, što nije logično s obzirom na umor kako utakmica ide dalje", priznao je Cedevitin trener: "Sa sigurnošću tvrdim da nismo podcijenili Cibonu, ali otpočetka se vidjelo da su gladniji, a pored toga, s toliko izgubljenih lopti nismo imali mogućnosti da dobijemo ovu utakmicu."

Petrović se dotaknuo i prvog nastupa Darija Šarića u dresu gradskih suparnika. "On ima tu dimenziju da može strahovito puno kreirati na otvorenom terenu, s dva-tri otvorena šuta koje otvara kada je na poziciji trojke, što je pogodovalo Žižiću. Radi se o višedimenzionalnom igraču koji će sigurno pomoći Ciboni u nastavku sezone", zaključio je Petrović.

Bracey Wright također je pokušao naći razloge zbog čega je njegova momčad djelovala toliko "ispuhano": "Bila je ovo teška utakmica za nas, izašli su na početku vrlo agresivno da nam otežaju stvari. Pritiskali su na napadačkom skoku cijelu večer, a puno poena zabili su lako u tranziciji. imali smo puno izgubljenih lopti, ja sam imao sam devet, ne sjećam se da sam ikad u profesionalnoj karijeri imao više od četiri ili pet - pritiskali su na dodavanjima, odbijali lopte, imali smo probema i sa sigurnim pasovima."

"Igrali su s visokim intenzitetom, a mi to nismo pratili", nastavio je Cedevitin američki šuter: "U drugom poluvremenu smo imali više energije, ali na kraju, bio je to prevelik zaostatak za nas da bismo ga nadoknadili. Svaki put se poslije euroligaške utakmice ponavlja da se mučimo s našim intenzitetom i energijom, to nas je pratilo bez obzira tko je bio trener, mi igrači moramo gledati na sebe."

"Ne bih rekao da smo podcijenili Cibonu, ali ne bih isključio ni tu mogućnost s obzirom da su se i oni mučili prije ove utakmice. No, protiv koga god da igramo iza euroligaškog nastupa događali su nam se slični problemi", dodao je Wright.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 23:15
    Ako si nakon dva napada vidio u kojem ce pravcu utakmica zbilja si odljcno reagirao i vodio nakon toga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 01:05
    jebes acu,cibon aje ionako bolja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2012. u 21:58
    acine ekipe pobjeđuju samo ako imaju 80% šuta za tricu
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda09.12.2012. u 21:44
    ova izjava da su prva dva napada odredila tijek utakmice zapravo govori kakav je aco trener, umjesto da pokrene svoju momčad, pošto on kaže da je vidio kako utakmica ide, on sa prekriženim rukama hoda 40 minuta i ništa
    Master Yoda