Nogomet

Benitez uoči Svjetskog klupskog prvenstva: "Uvijek je važno iskoristiti priliku za osvajanje trofeja"

Maj Gašparac • nedjelja, 09.12.2012.
Benitez uoči Svjetskog klupskog prvenstva: "Uvijek je važno iskoristiti priliku za osvajanje trofeja"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaše engleskog Chelseaja sljedeći tjedan očekuje nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu, gdje dolaze s titulom najvećeg favorita. Uoči početka natjecanja svoje dojmove je iznio novi trener londonske momčadi Rafael Benitez koji je taj trofej već jednom osvojio.

Rafael Benitez već je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo s Liverpoolom i Interom, a ove godine će imati priliku to učiniti ponovno s engleskim Chelseajem. Njegova momčad u nedjelju je doputovala u Japan, a španjolski stručnjak bio je optimističan uoči početka natjecanja.

"S Liverpoolom sam igrao u finalu, a osvojio sam natjecanje prije dvije godine s Interom. To je bilo sjajno iskustvo za mene, a nadam se da će biti sada i za moje igrače", rekao je Benitez.

Španjolski trener nada se kako će njegova momčad osvojiti to natjecanje: "Uvijek je važno iskoristiti priliku za osvajanje trofeja, pogotovo kada se radi o ovakvome", rekao je.

No, Benitez je naglasio kako put do titule neće biti lagan: "To će biti fantastično iskustvo. Zabrinuti smo jer znamo da će biti teško, ali činimo sve što možemo da se pripremimo na dobar način."

"Možda situacija nije idealna jer nemamo previše vremena, ali dat ćemo sve od sebe", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2012. u 10:30
    Rafa će postat specijalac za svjetska klupska prvenstva.
    Obrisan korisnik