Zimski sportovi

NHL objavio nova otkazivanja utakmica, izgubljeno gotovo pola sezone

Ivan Dominik • utorak, 11.12.2012.
NHL objavio nova otkazivanja utakmica, izgubljeno gotovo pola sezone

Najjača i najpopularnija svjetska hokejska liga, NHL, vjerojatno se više neće igrati u 2012. godini. Liga se, zajedno s vlasnicima, odlučila na nova otkazivanja zakazanih utakmica i to do 30. prosinca zbog nepostojanja kolektivnog ugovora, koji se još uvijek bezuspješno i mukotrpno pokušava dogovoriti...

NHL je po treći put ove godine otkazao sve utakmice do kraja tekućeg mjeseca. Tako su sadašnjim otkazivanjem novih utakmica vlasnici klubova i čelnici Lige zajedno odgodili početak nove sezone barem do 30. prosinca tekuće godine.

Liga je to učinila zbog nepostojanja kolektivnog ugovora koji još uvijek nije dogovoren i o kojem se još uvijek bezuspješno razgovara i dogovara, iako pomaka u pregovorima, i to onih manjih, ipak ima.

Novim otkazivanjem utakmica i odgodom početka sezone do 30. prosinca ove godine u pitanje je došao hokej u NHL-u uopće u 2012. godini, dok i cijela sezone sada već sve opasnije visi o koncu. Jer, naznaka da će se ubrzo igrači i vlasnici dogovoriti oko novog CBA-a baš i nema.

Stoga je sada već izgubljeno gotovo pola sezone, konkretno 42.8 posto svih utakmica koje su se trebale odigrati. Točnije, od nominalnog početka nove sezone, koja je trebala startati 11. listopada, do 30. prosinca otkazano je čak 526 utakmica "regularne" sezone.

Međutim, pregovori oko novog CBA-a još uvijek se vode, dvije strane, NHL i NHLPA, razgovaraju i još uvijek je moguće da sezona krene. No, to će, prema svemu sudeći u ovom trenutku, biti tek početkom ili sredinom siječnja 2013. godine, ukoliko se uopće i dogodi, a tada bi skraćena "regularna" sezona trebala imati nešto manje od 50 utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2012. u 15:55
    Kakav očaj, ovo je odlično.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2012. u 22:18
    Ocaj, ma nek gase celu sezonu..........
    Obrisan korisnik