Košarka

Lutz: "Momčadi je lakše kada trener nije v.d., moramo nastaviti posao koji smo započeli"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 11.12.2012.
Lutz: "Momčadi je lakše kada trener nije v.d., moramo nastaviti posao koji smo započeli"
Foto: Kristijan Komarica

Najavljujući prvu utakmicu nakon što se oprostio od titule privremenog i bio potvrđen za glavnog trenera Cibone u nastavku sezone, Danijel Lutz pozabavio se stanjem u momčadi uoči posljednjeg ovosezonskog europskog nastupa, u srijedu navečer protiv Ratiopharm Ulma. Trener Vukova dotaknuo se i najavljenog dolaska Smusha Parkera, kojeg u Zagrebu očekuju u srijedu, uz mogući prvi nastup na subotnjem gostovanju kod Igokeje u Laktašima...

Poslije pobjede u gradskom ogledu s Cedevitom, Danijel Lutz oprostio se od titule v.d.-a na Ciboninoj klupi, koju je nosio otkako je prije nešto više od dva tjedna naslijedio Veljka Mršića, iza prihvaćene ostavke dotadašnjeg trenera. Lutz je dobio podršku vodstva kluba, a u pogledu unaprijed prema posljednjem kolu Eurokupa, u srijedu u 20 sati protiv Ratiopharm Ulma u Domu Dražena Petrovića, pozabavio se i širokom slikom, a ne samo tom utakmicom.

"Možda će grubo zvučati, ali konačno zaključujemo europsku sezonu, koja nakon trećeg kola nije bila interesantna, a u zadnjim tjednima donijela nam je dva teška putovanja. No, ova utakmica može se nadovezati na ono što radimo na treningu, ne bježimo od toga da je probamo riješiti rezultatski pozitivno. To će trebati doći iz čvrstine koje nije bilo u prvoj utakmici protiv Ulma, želimo napraviti pomak u odnosu na taj nastup i imati kontinuitet prikazanog u posljednjoj utakmici."

"Poslije perioda u kojem smo radili prilično kvalitetno u posljednja dva tjedna, ovo shvaćam kao nagradu", komentirao je Lutz na susretu s novinarima dan uoči ogleda s gostima iz Njemačke: "No, neću pričati o floskulama o časti ili nečem sličnom. Momčadi će biti lakše kada trener uza sebe nema dodatak da je v.d., moramo nastaviti s poslom koji smo započeli u posljednjih nekoliko tjedana."

Prođe li sve bez zapinjanja na liječničkom pregledu, najavljenom za četvrtak, Lutz će ovog tjedna moći računati i na novog razigravača, Smusha Parkera, koji dolazi kao zamjena za bolesnoga Jermainea Andersona. Cibonin trener najavio je da će Parker potpisati na mjesec dana, a ukoliko sve prođe u redu na toj svojevrsnoj probi, ostat će i duže - što Lutz od njega i očekuje.

"Šarić će igrati, ta utakmica neće imati nikakvu varijantu da se nekoga odmara ili forsira, želimo uspostaviti sistem u kojem će imati svoju ulogu. Nećemo gledati tako da samo zadovoljimo formu s minutažom za bilo koga, tražit ćemo način da protiv kvalitetnog protivnika privedemo utakmicu pozitivnom kraju."

"Negativna serija u Europi dio je naše realnosti, kao i to da u sljedećih 10 dana imamo četiri utakmice od kojih u prve tri nismo favoriti. Ne smijemo se zanositi onime što smo napravili u prošlom susretu, mora biti prisutan nastavak gladi za pobjedom."

No, trener Vukova spomenuo je i pričuvnu varijantu, u slučaju da bivši član nekoliko NBA klubova, najpoznatiji iz razdoblja u dresu LA Lakersa, ne donese ono što Cibona traži. U tom slučaju provjerit će se hoće li se na tržištu otvoriti neka povoljna varijanta nakon što za mjesec dana istekne posljednji rok za otpuštanje igrača u NBA ligi.

"Parker nam može pomoći na poziciji na kojoj nam nasušno treba igrač", opisao je Lutz: "No, bitno je da opstane kemija koju imamo u momčadi, ne želimo nikoga tko će je rušiti."

"Evidentno je da njegova rješenja mogu biti kvaliteta više na spacing koji mi postavljamo. Ne očekujemo da će to biti organizator igre koji će sve riješiti jednim potezom, u stilu Johna Stocktona, već da daje 'force' našim igračima koji mogu trčati", kazao je trener o planiranoj ulozi 31-godišnjeg Amerikanca: "Uz Kusa koji je odradio enorman posao u posljednje vrijeme, treba nam dodatni igrač koji ima kapacitet raditi pritisak u obrani. Parker može probuditi trkačku i defanzivnu stranu u igri."

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cholet68:76Zenit St. Peterburg
Cibona81:86Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cholet68:76Zenit St. Peterburg
Cibona81:86Ratiopharm Ulm
1Zenit St. Peterburg 60+79
2Ratiopharm Ulm 33+19
3Cholet 33-12
4Cibona 06-86

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bremza230912.12.2012. u 04:22
    Zanimljivo. "Ako budemo u igri sve do kraja tekme, moći ćemo reći da je Lutz dobro rješenje"Čovjek je trener kojih dva tjedna, službeno jedan dan, a već očekujemo drastične promjene u igri i takav napredak da možemo tvrditi da ćemo dobiti Ulm.Oprostite, ali ja nigdje u njegovoj ruci nisam... [više na forumu]
    bremza2309
  • nido11.12.2012. u 17:30
    Ajmo Cibona na noge i ponovno do visina gdje i trebas biti!!!
    nido
  • Obrisan korisnik11.12.2012. u 16:07
    Napokon na utakmicu idem bez strepnje i potpuno opušten, kako i treba biti, nadam se da ću se u istom stanju i vratiti s nje. Lutz u izjavama djeluje jako dobro, diže atmosferu, ali ne pada u euforiju.
    Obrisan korisnik
  • penetrisac11.12.2012. u 14:24
    Ajmo po tu pobjedu! Treba napunit dvoranu.Odlično je što Šarinjo igra.
    penetrisac
  • Obrisan korisnik11.12.2012. u 14:22
    ako dobijemo sutra Ulm ili ako barem budemo 'u igri' sve do kraja tekme, moći ćemo reći da je Lutz dobro rješenje i da mu jednostavno treba vremena da momčad prihvati njegove trenerske ideje! nadam se da će tako i biti! što se parkera tiče....nedvojebeno ima kvalitetu i iskustvo (31... [više na forumu]
    Obrisan korisnik