Nogomet

Završen prvi krug preoblikovanja HNK Šibenik, Grad uplatio milijun kuna

Iz Šibenika:Ivana Jurica • četvrtak, 13.12.2012.
Završen prvi krug preoblikovanja HNK Šibenik, Grad uplatio milijun kuna
Foto: Ivana Jurica

Iako je bilo najavljeno da će prvi upisni krug preoblikovanja nogometnog kluba Šibenik trajati od 03. do 12. prosinca ipak je došlo do malih promjena, odnosno korekcije datuma. A danas smo doznali kako je taj prvi krug praktički i zaključen iako formalno traje do 20. prosinca, jer Grad Šibenik svoj je dio izvršio, uplatio je proračunom predviđen iznos od milijun kuna. Izvijestio je o tome predsjednik HNK Šibenik Goran Pauk, koji je istaknuo i kako će se sljedećeg tjedna održati i svečana akademija povodom 80. rođendana kluba.

"Grad Šibenik je jučer uplatio proračunom predviđenih milijun kuna za preoblikovanje HNK Šibenik. Račun je otvoren pri Jadranskoj banci, sukladno propisima. Možemo reći da smo s prvim krugom gotovi jer on je predviđen za Grad Šibenik, odnosno lokalnu samoupravu", istaknuo je danas predsjednik nogometnog kluba Šibenik Goran Pauk.

Drugi krug upisa dionice kreće 21. prosinca i trajat će do 05. siječnja, a odmah se nastavlja i treći krug, sljedećih 15 dana: " Tu dionice upisuju članovi kluba, ali oni članovi koji su u prethodnom postupku upisani kao članovi kluba i imaju iskaznicu. Oni se mogu javiti i upisati dionicu. I moram reći da upisanih članova kluba ima jako malo. U trećem krugu se ponavljaju izbori za članove kluba, ove iste iz drugog kruga, razmjerno njihovim uplatama u drugom krugu. On će trajati u sljedećem roku od 15 dana, od 06. siječnja do 21. siječnja", kaže predsjednik kluba sa Šubićevca.

Najveća su očekivanja od četvrtog kruga, ističe Pauk: "Od 22. siječnja do 07. veljače trajat će onaj četvrti, najbitniji krug, kad dionice mogu upisati sve fizičke i pravne osobe koji dionice nisu upisali u tri prethodna kruga. To je ustvari onaj krug kojeg svi čekamo i u kojemu očekujemo da se dogodi ono što će nam omogućiti kazati da je svih predviđenih šest milijuna kuna u preoblikovanju kluba predviđenih za upis dionica upisano. Ali o tom – potom. Ima naznaka da bi se mogli pojaviti neki koji bi kupili veće pakete dionica, ali ne mogu govoriti o tome u ovom trenutku, a i ne bi bio red iskazivati bilo što u tom dijelu."

Cijena jedne dionice bit će 200 kuna, a o detaljima kako će i na koji način moći zainteresirani kupiti dionice javnost će biti pravodobno obaviještena, kazao je predsjednik Pauk: "Dobit ćete sve informacije ovisno o raspisanim krugovima, ali mi smo se ovdje već unaprijed opredijelili da ćemo sve financijske transakcije obavljati u centrali Jadranske banke u Šibeniku".

Na pitanje ima li novosti oko Hajdukova duga prema Šibeniku, odnosno je li riješen, Pauk je odgovorio: "To je nešto što se očekuje razriješiti kroz preoblikovanje. Nemamo nikakvih novosti, još uvijek je tu status quo, u smislu da obveza stoji, nije realizirana, niti prema nama, ali niti prema Poreznoj upravi. Kako će to završiti ostaje da vidimo dok se ne završi preoblikovanje. Ja mislim da će sve to skupa, po mojim sadašnjim saznanjima, završiti pozitivno za HNK Šibenik."

Uz privatizaciju, Šibenčani su u posljednje vrijeme okupirani i organizacijom svečane akademija povodom 80. godišnjice osnutka kluba. Pauk je pojasnio i zašto su se tek u posljednje vrijeme posvetili organizaciji i obilježavanju ovog vrijednog jubileja: "Jedna jako turbulentna godina i iz tog razloga i organizacija jedne ovakve bitne manifestacije se praktički radi minutu do 12. Ali ipak smo se odlučili napraviti je kad je bilo razvidno da je nije dogodio crni scenarij za klub, odnosno kad smo ušli u preoblikovanju i kad bi ono trebalo i nadamo se da će pozitivno završiti."

"To je manifestacija koja bi trebala obilježiti svijetlu tradiciju ovog kluba, njegovu dugogodišnju povijest. Pozvali smo široki krug ljudi, od vrha nogometnog Saveza, predsjednika i izvršnog predsjednika, izbornika, ministra sporta, ugledne članove kluba i nogometaše koji su igrali u Prvoj ekipi", ističe Pauk i naglašava: "Ovim putem pozivam i sve one koji eventualno ne dobiju pozivnicu da se svakako jave u Upravu kluba, odnosno kod operativaca u klubu i preuzmu svoju pozivnicu jer bilo bi nam žao da bilo tko izostane iz razloga jer se do njega ili nije moglo doći ili se ne zna adresa, kontakt telefon. Ovim putem apel na sve dobronamjernike koji smatraju da žele i trebaju biti na jednoj takvoj manifestaciji, a eventualno nisu dobili pozivnicu, unaprijed moja isprika i neka se slobodno jave, dobro su došli."

Tom prilikom bit će prezentirana i fotomonografija kluba: "U slikama ćemo pokušati prezentirati dugogodišnju povijest kluba. To je rađeno u suradnji sa Šibenskim listom, koji ima veliku arhivu (naravno, naslijeđe Slobodne Dalmacije) što se tiče HNK Šibenik. Uz još neke ljude koji su se jako zauzeli da se sve ovo izrealizira, a to je u prvom redu pročelnik ureda gospodin Novica Ljubičić. I naravno uz pomoć sponzora koji su sufinancirali tu fotomonografiju. Ona će biti uručena svima na tom svečanom događanju. Ali bit će uručene i zahvalnice, plakete i priznanja svim onim uglednim članovima kluba koji su doprinijeli u radu, pomoći i promidžbi kluba. Naravno, neće moći biti obuhvaćeni svi, nije nam ni bila težnja da dijelimo na stotine tih priznanja, ali svakako da se u ovom trenutku osvrnemo na nešto vrlo bitno."

U planu je, istaknuo je Pauk, nakon fotomonografije, i izrada još nečeg: "Smatramo da to nije zaključena priča što se tiče i zahvalnica i plaketa i priznanja, niti je fotomonografija, po meni, jedino, s čim bi trebalo obilježiti dugogodišnju povijest kluba. Mislim da treba slijediti jedan kvalitetniji dokument, potpuniji, cjelovitiji, odnosno jedna knjiga koja će u i u slikama i u riječi prikazati sve ono što se događalo u 80. godišnjoj povijesti HNK Šibenik."

Svečana akademija HNK Šibenik održat će se sljedećeg utorka, 18. prosinca u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3253:16+3781
2Šibenik 3266:18+4879
3Vukovar '91 3356:37+1958
4Sesvete 3336:41-542
5Jarun 3335:46-1140
6Dubrava 3336:44-838
7Dugopolje 3338:45-737
8Cibalia 3337:57-2037
9Croatia Zmijavci 3340:48-836
10BSK Bijelo Brdo 3330:44-1434
11Orijent 3334:48-1433
12Solin 3333:50-1724

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.12.2012. u 01:38
    pretakanje iz šupljega u prazno
    Obrisan korisnik