Nogomet

Hajduk na Slaven Belupo u polufinalu Kupa, Lokomotivi prilika protiv Cibalije

Josip Piršljin • petak, 14.12.2012.
Hajduk na Slaven Belupo u polufinalu Kupa, Lokomotivi prilika protiv Cibalije
Foto: Bruno Karadža

U Kući hrvatskog nogometa obavljen je ždrijeb polufinala Hrvatskog kupa. Hajduk je za protivnika dobio Slaven Belupo, a Lokomotiva će pokušati u prvo finale preko Cibalije.

Nakon što su u posljednjoj utakmici jesenskog dijela prvenstva pobijedili Zelinu s 2:0 i tako osigurali polufinale, nogometaši Hajduka saznali su protiv koga će igrati sljedeće dvije utakmice u Hrvatskom kupu. Za proboj u finale Splićani će se boriti sa Slaven Belupom.

"Nismo mogli dobiti težeg suparnika, prije dvije godine izvukli smo Dinamo, a sada smo dobili Hajduk. Splitska je momčad favorit, ali pitanje je u kakvom će sastavu i u kakvoj formi koja ekipa dočekati proljeće. Nama je najvažnije popuniti redove i oporaviti igrače koji su ozlijeđeni. Zasad znam da Ante Batarelo sigurno neće moći pomoći Slavenu", rekao je tehnički direktor koprivničkog kluba Robert Kerovec.

Prva utakmica polufinala igrat će se na Gradskom stadionu u Koprivnici, a prednost uzvratnog susreta ima Hajduk. Slaven će domaćin biti 3. travnja iduće godine, dok će se odlučujući dvoboj odigrati na Poljudu 17. travnja. Iako je izrazio želju da za finale igra protiv Cibalije, trener Bilih Mišo Krstičević dobio je ipak težeg suparnika.

Predsjednik Povjerenstva za natjecanje Neven Kolić izvukao je u Kući hrvatskog nogometa i drugi par. Lokomotiva je za protivnika dobila Cibaliju protiv koje će igrati za svoj prvi plasman u finale Hrvatskog kupa.

Vinkovčani su tu priliku imali 1999. godine, ali su u kontroverznoj utakmici na Maksimiru izgubili od Osijeka. Prva će se utakmica igrati u Slavoniji 3. travnja 2013., a potom će dva tjedna kasnije Lokosi biti domaćini na maksimirskom stadionu.

Parovi polufinala Hrvatskog kupa:
Slaven Belupo - Hajduk
Cibalia - Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Wilson14.12.2012. u 19:43
    Vidim Dinamo u polufinalu unatoč porazu od Zadra.
    Wilson
  • Obrisan korisnik14.12.2012. u 18:35
    pa budući da Kramarić ide u Dinamo, logičnije je reći da je Cibalia apsolutni favorit
    Obrisan korisnik
  • redscro14.12.2012. u 17:11
    I Lokomotiva je nešto dokazala protiv vas.
    redscro
  • crovitlaci14.12.2012. u 17:07
    Dokazali smo da smo jači od Belupa, kup je naš!!!
    crovitlaci
  • Obrisan korisnik14.12.2012. u 16:28
    realno, kog boli racku...
    Obrisan korisnik