Zimski sportovi

Video: Švicarski Gottéron doveo tri NHL-ovca u kratkom vremenu, "tržnica" i dalje aktivna

Ivan Dominik • subota, 15.12.2012.
Video: Švicarski Gottéron doveo tri NHL-ovca u kratkom vremenu, "tržnica" i dalje aktivna
Foto: EPA

"Tržnica" u NHL-u, dok se još uvijek pregovara oko okončanja lockouta, i dalje traje. Još uvijek se neki igrači odlučuju na odlazak u Europu, koliko je moguće, dok drugi bivaju premješteni u minorne lige Sjeverne Amerike...

U posljednjih se nekoliko dana intenzivirala situacija oko pregovora o završetku lockouta u NHL-u, no također bez većih uspjeha kao i dosad. Baš naprotiv. Stoga su logični bili i novi odlasci igrača iz NHL-a, kojih je i proteklog tjedna bilo i više od nekoliko.

S obzirom da je sada već teško uopće i pronaći klub u Europi, mnogi su igrači raspoređeni po nižim sjevernoameričkim ligama. Međutim, ima još uvijek onih boljih i renomiranijih hokejaša koji su se ipak uspjeli skrasiti na Starom kontinentu, a najpoznatiji od njih bio je - Maxime Talbot.

Napadač Philadelphia Flyersa koji je 2009. godine sa svojim dugogodišnjim klubom, Pittsburgh Penguinsima, uzeo i Stanley Cup, postao je novi igrač švicarskog Gottérona u NLA ligi, najjačem razredu hokeja u toj srednjoeuropskoj zemlji.

Gottéron je napravio izvrstan posao, ne samo zato što je uspio u svoj sastav dovesti junaka finala Stanley Cupa iz 2009., već i zato što su uz njega potpisali još dva NHL igrača. Tako su u Švicarsku stigli i Bruno Gervais, kanadski bek koji igra također za Flyerse, i švedski napadač Patric Hornqvist.

Hornqvistu je Gottéron već treći klub u Europi otkako je zbog lockouta u NHL-u odlučio napustiti svoje Nashville Predatorse. Prije NLA lige, Šveđanin je igrao i za Djurgarden u Allsvenskanu te za Red Ice, također u Švicarskoj, samo u drugoj ligi - NLB.

Osim tri NHL-ovca koja su se skrasila u švicarskom Gottéronu, još je nekoliko igrača promijenilo svoju sredinu. No, nijedan nije otišao "preko bare", već su svi završili u minornim ligama Sjeverne Amerike. Tako je američki bek Boston Bruinsa, Mike Mottau, otišao u San Antonio Rampage iz AHL-a, dok je kanadski napadač St. Louis Bluesa, Ryan Reaves, završio u ECHL-u, u Orlando Solar Bearsima.

Nick Johnson, kanadski napadač Phoenix Coyotesa, također je poslan u ECHL te sada igra za Idaho Steelheadse, dok je u Florida Everbladesima završio Mark Stuart, bek Winnipega Jetsa iz SAD-a. Spekulira se i o prelasku Pittsburghovog Pascala Dupuisa u Europu i to u redove NLB kluba Ajoie, međutim, taj je transfer tek u nastajanju.

Ponajbolji njemački hokejaš svih vremena, Jochen Hecht, obukao je pod stare dane dres Adler Mannheima, nakon što se nedavno razišao sa svojim dugogodišnjim poslodavcima - Buffalo Sabresima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!