Rukomet

Video: Barjaktarović spasila Crnu Goru od produžetaka i odvela je u finale

Iz Srbije:Jelena Bagarić • subota, 15.12.2012.
Video: Barjaktarović spasila Crnu Goru od produžetaka i odvela je u finale
Foto: EPA

Srbija ipak nije uspjela postići povijesni uspjeh i ući u finale. U dramatičnom polufinalu slavile su Crnogorke koje će se za zlato ponovo morati "potući" s Norvežankama. Heroj Crne Gore je Sonja Barjaktarović koja je u posljednjim sekundama susreta obranila udarac Biljane Popović i odvela svoju zemlju u još jedno finale.

Srbija - Crna Gora 26:27 (14:13)

Srbija: Risović (5+0), Tomašević (6+0), Krpež, Popović, Lekić 5, Damnjanović 4, Erić 1, Rajović 3, Pop-Lazić, Ognjenović 2, Filipović 7, Nisavić, Milošević 3, Stoiljković, Liščević, Dmitrović 1
Izbornik: Saša Bošković

Crna Gora: Vukčević M.(4+0), Barjaktarović (5+0), Miljanić 2, Pavičević 2, Radičević 5, Đokić 1, Despotović, Jovanović 1, Bulatović A. 2, Klikovac, Vukčević S., Tosković, Nikčević, Lazović, Bulatović K. 6, Knežević 8
Izbornik: Dragan Adžić

Nakon početnog vodstva Srbije od 2:0 Crnogorke se trima pogocima vraćaju i prelaze u vodstvo. Nisu dale svojim protivnicama da se razmašu i prijeđu u veće vodstvo. Očit je bio pad u igri Srbije, a Crnogorke su to znale dobro iskoristiti.

Dvama pogocima Anđele Bulatović i jednim Biljane Pavičević reprezentacija Crne Gore u 16. minuti imala je veliku rezultatsku prednost. Na semaforu je stajalo 4:8, a Srpkinje su već pet minuta "postile". Post prekida Biljana Filipović koja postiže zgoditak za 5:8.

Taj pogodak Filipović donio je preokret u reprezentaciji Srbije. Ponovo su se vratile na igru s početka susreta i došle u 22. minuti do izjednačenja. U napadu koji je Crna Gora imala nakon izjednačenja, Jovana Risović obranila je udarac Crne Gore, a Damnjanović je brzo otrčala u kontranapad i postigla pogodak za vodstvo. Nakon te situacije Srpkinje postižu još tri pogotka pa tako u 28. minuti imaju tri pogotka prednosti.

Činilo se da će Srbija sa solidnom razlikom otići na odmor, no nesmotrenost u napadu koštala ih je većeg vodstva na poluvremenu. Radičević iz kontre u posljednjoj minuti susreta postiže pogodak, ali Srpkinje ne koriste posljednji napad već im u posljednjim sekundama prvog dijela Jovanović zabija pogodak za 14:13 pa je tako prednost Srbije na poluvremenu minimalna.

Nastavak susreta donosi izjednačenu igru s obje strane. Izjednačile su u prvoj minuti igračice Crne Gore pa je rezultat bio na "nuli" kao i na početku utakmice. Prvo rezultatsko odvajanje pripalo je Crnogorkama. Radičević u 37. minuti postiže pogodak za 16:18.

Igra gdje je Crna Gora vodila a Srbija sustizala dva pogotka zaostatka trajala je do 49. minute kada golom Filipović Srbija dolazi po izjednačenja. Igralo se gol za gol, čvrste su bile obrane, vratarke su odlično branile, a golovi teško padali. No, u 51. minuti Lekić zarađuje isključenje, a protivnice to koriste, postižu dva pogotka te u 53. minuti imaju prednost od dva pogotka.

U posljednje četiri minute Srpkinje su ušle sa samo jednim pogotkom zaostatka i igračicom više na terenu budući da je Anđela Bulatović zaradila isključenje. Ipak, svu tu prednost Srpkinje nisu uspjele kapitalizirati. Već u idućem napadu Milena Knežević postiže pogodak ua 24:26. U 58. minuti Milošević smanjuje na pogodak zaostatka, ali neumoljiva je Knežević i ponovo postiže pogodak za "plus dva".

Unatoč svemu tomu, srpska reprezentacija se ne predaje. Lekić postiže pogodak za 26:27. Agresivnom obranom natjerale su Katarinu Bulatović na nerezonirani šut. 25 sekundi prije kraja Srpkinje imaju napad. Filipović je pucala, ali na vratima joj se ispriječila Sonja Barjaktarović koja je obranila "zicer" i odvela Crnu Goru u finale Europskog prvenstva.

Biljana Filipović sigurno je prvo ime srpske reprezentacije s postignutih sedam pogodaka. Uz nju istaknula se i Andrea Lekić koja je postigla pet pogodaka. Uz Barjaktarović koja je spasila Crnu Goru od produžetaka, Milena Knežević bila je najbolja igračica Crne Gore. Postigla je osam pogodaka i bila je glavni igrač Crne Gore u drugom poluvremenu.

Crnu Goru u nedjelju u 17 sati očekuje borba za zlato s reprezentacijom Norveške, dok će Srbija brončanu medalju pokušati uloviti protiv Mađarske u 14:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.12.2012. u 01:08
    Naprid Crna Goro ! Svaka cast ! Pobijedite Norvesku ! Pa ce svi poci na festu za nas Kotorane !
    Obrisan korisnik
  • narada10815.12.2012. u 23:25
    fantasticna utakmica obe ekipe! Dosta me je podsjecala na onaj (muski) YU-rukomet iz 80ih (ruke gore ko se sjeca onog triler-finala YU protiv SSSR, 1982), igra pun poteza i finti, tehnicko lijep za gledati. Vidi se po pokazanome da nasim curama i nije bas bilo mjesto u top 4, pog. bez Penke i... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik15.12.2012. u 23:13
    Promjenite rezultat ovdje!
    Obrisan korisnik