Košarka

Erjavec: "Usprkos problemima i izostancima, u Beograd idemo odigrati hrabru utakmicu"

S Gripa:Bernard Jurišić • ponedjeljak, 17.12.2012.
Erjavec: "Usprkos problemima i izostancima, u Beograd idemo odigrati hrabru utakmicu"
Foto: Bruno Karadža

Poraz od Zadra i pobjeda Szolnokija nad Partizanom Splićanima su usporili put prema izbjegavanju zadnjeg mjesta u ABA ligi, no na Gripama nema panike. Za nju nema ni razloga, jer je razmak od Mađara, koji u drugom dijelu dolaze na Gripe još uvijek značajan. Već u utorak Žute čeka gostovanje u Beogradu...

Nadali su se na Gripama da će pobjedom protiv Zadra staviti "šlag na tortu" na kraju prvog dijela natjecanja u ABA ligi, no njihovi dalmatinski susjedi su ih iznenadili i potpuno zasluženo odnijeli bodove iz Splita. Nisu Žuti imali puno vremena za tugovanje, već su rano jutros autobusom krenuli prema Beogradu, gdje ih u utorak u 20 sati čeka gostovanje kod Crvene zvezde.

Ukić, Tabak, HUP, vaterpolisti...

20. prosinca zatvara se četvrti krug preoblikovanja KK Splita, a i danas je bilo zanimljivih novih dioničara na Gripama. U ime dalmatinske podružnice Hrvatske udruge poslodavaca dionice Žutih kupili su predsjednik Hrvoje Marušić i članovi IO-a Jozo Tomaš i Nikica Prnjak i pozvali sve poduzetnike iz regije da se uključe prema svojim mogućnostima.

Lijepu vaterpolsku delegaciju predvodili su predstavnici sva tri splitska vaterpolska kluba - Mladen Mijač ispred POŠK-a, Josip Kovačević u ime Jadrana i Jakov Galić u ime Mornara nastavili su niz sportskih klubova i sportaša koji su odlučili "dati ruku" splitskom košarkaškom velikanu.

Suvlasnici KK Splita postala su i dvojica košarkaških velikana ponikla na Gripama - Roko Ukić i Žan Tabak. Razigravač Panathinaikosa i trener Caje Laboral kupili su po 100 dionica, pokazavši još jednom ljubav prema klubu iz kojeg su ponikli. Očekuje se da će dionice u naredna tri dana kupiti još neki velikani koji su potekli s Gripa, među njima i Toni Kukoč za kojeg se zna samo kako je "negdje u Europi".

U srbijansku prijestolnicu otputovali su bez Nikole Vujčića, Vedrana Vukušića i Bruna Markulina, Domagoj Vuković je otputovao, ali zbog problema sa stopalima vjerojatno neće igrati, dok je Srđan Subotić na "leđnim tretmanima" i vidjet će se koliko će moći dati u Beogradu. Da se problemi do kraja zaokruže, zbog lakše ozljede u Beograd nije mogao krenuti ni junior Ivan Bender.

"Priliku će dobiti svi koji su krenuli na put, bit će ovo prigoda za mlade igrače da pokažu što znaju i koliko mogu. Bit će im ovo dobra prigoda za stjecanje iskustva. Drugo poluvrijeme protiv Zadra mora nam biti standard za nastavak sezone. Usprkos problemima i izostancima, idemo odigrati hrabro i borbeno u Beogradu", najavio je uoči polaska trener Žutih Mladen Erjavec.

Sportski direktor ostao je u Splitu kako bi odradio završne dane puno važnije "utakmice" za KK Split, preoblikovanja u športsko dioničko društvo. "Pomogao" je i udarac u leđa koji je dobio rano u protiv Zadra, zbog čega je i manje igrao u subotu:

"Loše smo ušli u tu utakmicu, promašili nekoliko zicera, dozvolili Zadru da se razmaše. Na poluvremenu smo se koncentrirali i vratili igri koju smo dogovorili prije početka utakmice i nekoliko puta se vratili. Imali smo čak i prigodu pobijediti, no zadnja minuta je lutrija. Promašili smo zicer, zaboravili igrača u obrani, a Zadar je pogađao bacanja. Čestitam Zadru, mi idemo dalje", kazao je Vujčić.

Ocjenu prvih 13 kola ABA lige poraz od Zadra je svakako pokvario, ali ne i "preoblikovao". Povratnici u ABA društvo s uvjerljivo najmanjim proračunom (koji je k tome još uvijek u domeni "teoretski") nemaju se čega sramiti nakon pet pobjeda protiv višestruko skupljih protivnika:

"Bez obzira na taj poraz, prvi dio sezone bio je dobar, ostvarili smo pet domaćih pobjeda i to protiv klubova za koje nisam siguran da će naši konkurenti pobjeđivati kod kuće. Nemamo široku rotaciju, svakom ozljedom smo ranjivi, a ozljede su nas pratile čitavu jesen, kako kod iskusnih, tako i kod mlađih igrača. Zadovoljni smo, želimo i u drugom dijelu uhvatiti barem pet pobjeda."

Vujčić u naredna tri dana ima zakazan velik broj sastanaka glede klupskog preoblikovanja, a svoju je momčad u Beograd ispratio s vjerom da će protiv jednog od favorita lige odigrati "mušku" utakmicu:

"Ni jednu utakmicu ne idemo izgubiti, pa tako ni ovu. Svjesni smo svojih nedostataka, ali znam da će momci i u Beogradu dati sve od sebe. Svaka utakmica je škola za neke igrače koji nisu igrali na ovoj razini, bez obzira pobijedili u njoj ili izgubili. Tako pristupamo svakoj utakmici, pa tako i ovoj protiv Crvene zvezde."

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

14. kolo

Crvena zvezda94:67Split
Szolnoki Olaj72:69Krka
Zadar80:78Partizan
Cedevita84:75Budućnost VOLI
Petrol Olimpija81:75Radnički
Igokea89:73Široki Brijeg
MZT Skoplje Aerodrom82:76Cibona
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 17:07
    čekaj. tek sam sada negdi pročita da je bia u zagrebu na utakmici Cedevita -široki. Valjda su to te Europe. kaže čovik da je red za božić biti sa obitelji. Alo Hypo banka postoji i u Zagrebu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2012. u 16:20
    toni kukoč. I to bi volija vidit. točnije volija bi ga vidit u žutom salonu pa neka kupi bar 1000 komada i pokaže da je pravi čovik.
    Obrisan korisnik