Zimski sportovi

Vonn: "Od crijevne infekcije mučim se s energijom. Vjerujem da će mi ovo vrijeme vratiti snagu"

Josip Tolić • utorak, 18.12.2012.
Vonn: "Od crijevne infekcije mučim se s energijom. Vjerujem da će mi ovo vrijeme vratiti snagu"
Foto: EPA

Američka skijašica Lindsey Vonn na službenoj je stranici na Facebooku javno govorila o razlozima jednomjesečne stanke nastupanja u Svjetskom kupu. Svemu je, kaže, kriva bolest koja ju je iscrpila i vjeruje da će joj odmor pomoći vratiti se u željenu formu.

Najbolja svjetska skijašica Lindsey Vonn odvojit će se neko vrijeme od skijaških staza. Amerikanka je u ponedjeljak obznanila kako zbog zdravstvenih problema planira uzeti jednomjesečnu pauzu, a ona sama podrobnije je odluku objasnila na Facebooku.

Obraćanje četverostruke osvajačice Velikog kristalnog globusa, koja će tako propustiti i utrku sljemenske Snježne kraljice 4. siječnja, prenosimo u cijelosti.

"Nakon što sam razgovarala s obitelji i posavjetovala se sa svojim trenerima, odlučila sam uzeti stanku u Svjetskom kupu. Od crijevne infekcije prošli mjesec mučila sam se s energijom i snagom. Vjerujem da će mi neko vrijeme dalje od snijega pomoći vratiti fizičku snagu koja mi treba kako bih se natjecala na nivou koji tražim od sebe.

Želim istaknuti kako ovo nema veze s nedavnim intervjuom magazinu People. Dala sam ga tjednima prije nego što sam završila u bolnici s crijevnom infekcijom.

Željela bih zahvaliti sponzorima na stalnoj potpori. Više od svega, želim zahvaliti mojim navijačima za sve lijepe riječi i ljubav koju su podijelili sa mnom. Želim svima sretne i zdrave praznike i veselim se povratku skijanju u novoj godini."

Vonn je u nedjeljnom veleslalomu u Courchevelu izletjela sa staze nakon što je skijama zahvatila kamen. Iako je na sjevernoameričkoj turneji zaredala trima pobjedama u brzim disciplinama i njima dodala superveleslalomsku u St. Moritzu, nije se uspjela potpuno oporaviti od trbušnih problema zbog kojih je prošli mjesec završila u bolnici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!