Košarka

Bogdanović s 18 poena odveo Fenerbahče do pobjede u derbiju protiv Galatasaraya

Igor Šestak • četvrtak, 20.12.2012.
Bogdanović s 18 poena odveo Fenerbahče do pobjede u derbiju protiv Galatasaraya
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odigrao je odličnu utakmicu u derbiju njegovog Fenerbahčea protiv Galatasaraya. S 18 poena vodio je svoju momčad do važne pobjede i preuzimanja prvog mjesta na tablici turskog košarkaškog prvenstva. U srijedu je odigrano još pet utakmica, a vrlo dobre nastupe u svojim su klubovima ostvarili i Drago Pašalić te Tomislav Ružić.

Veliki derbi 11. kola turskog nacionalnog prvenstva odigrali su u Istanbulu Fenerbahče Ülker i Galatasaray Medical Park, momčadi koje su u prvih deset utakmica ostvarile omjer pobjeda i poraza 9-1. Pobjedu su odnijeli košarkaši Fenerbahčea rezultatom 74:67 i zasjeli na prvo mjesto TBL-a. Važnu ulogu u ovoj utakmici odigrao je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, koji je s 18 poena bio prvi strijelac pobjedničke momčadi.

Čestitao bih na ovoj pobjedi svojim suigračima i stručnom stožeru. Kontrolirali smo utakmicu, a posebno smo dobri bili u obrani te u skakačkom dijelu. Bila nam je ovo jako važna utakmica i sretan sam zbog pobjede", poručio je nakon utakmice Bogdanović.

U prvih 20 minuta utakmica je bila dosta izjednačena. Nijedna momčad nije uspjela ostvariti značajniju prednost, a na poluvremenu su vodstvo od 40:37 imali domaćini. Odlučujućom se pokazala treća četvrtina koju je Fenerbahče dobio s 20:13. Momčad Simonea Pianigianija odlično je odigrala u fazi obrane i uoči posljednjih deset minuta osigurala si prednost od deset poena. Stečeno vodstvo uspješno je sačuvala do kraja, iako je Galatasaray opasno zaprijetio dolaskom na tri poena zaostatka (66:63).

Prvi strijelac Fenerbahčea bio je Bogdanović s 18 poena, a dodao je i četiri skoka. Za dva poena je šutirao odličnih 7/10, a s linije slobodnih bacanja 4/4. Nije ga služila jedino trica (0/4). Vrlo dobar nastup imao je i Emir Preldžić sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a 14 poena je zabio Lester McCalebb. Galatasaray je s 14 poena predvodio David Hawkins, a po 13 su zabili bivši Cibonaš Jamont Gordon i Ersin Dagli.

Vrlo dobar nastup upisao je u 11. kolu TBL-a i Drago Pašalić. Njegov Turk Telekom (3-8) poražen je na gostovanju kod Banvita (9-2) rezultatom 80:72, a hrvatski je košarkaš utakmicu završio s 13 poena, čak 12 skokova i dvije asistencije. Iz igre je šutirao 4/9, a slobodna bacanja 4/4. U njegovoj su se momčadi još istaknuli Saruhan sa 17 i Brown sa 16 poena, dok je Banvit do pobjede vodio Mejia s čak 26 poena i sedam skokova.

Odličnu večer Hrvata u TBL-u zaključio je Tomislav Ružić učinkom od 17 poena i sedam skokova u pobjedi njegovog Tofaša (5-6) nad Antalyjom (2-9) rezultatom 91:80. Ružić je iz igre šutirao vrlo dobrih 5/9, a prvi strijelac njegovog kluba bio je Burtt s 23 poena.

U ostalim utakmicama pobjede su još upisali Ankara Kolejliler, Gaziantep i Pinar Karsiyaka. Preostale dvije utakmice, među kojima je i derbi Bešiktaša i Anadolu Efesa, na rasporedu su u četvrtak.

TBL, rezultati 11. kola:
Ankara Kolejliler - Erdemir 87:81
Royal Hali Gaziantep - Hacettepe 78:61
Banvit - Turk Telekom 80:72
Tofaš - Antalya 91:80
Pinar Karsiyaka - Aliaga Petkim 83:51
Fenerbahče Ülker - Galatasaray Medical Park 74:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 11:07
    bravo bojane! sljedeće ljeto na EP-u trojac planina-bojan-tomić, pod vodstvo jaska nas treba odvesti barem do 1/4 finala!
    Obrisan korisnik
  • babilon20.12.2012. u 10:25
    Bravo Bojane
    babilon