Košarka

Perasović: "Gelabale je već pokazao da će nam pomoći"

Ivor Krapac • četvrtak, 20.12.2012.
Perasović: "Gelabale je već pokazao da će nam pomoći"
Foto: Kristijan Komarica

Velimir Perasović, nekadašnji trener Cibone, odnedavno u momčadi Valencije računa i na Francuza Mickaela Gelabalea, koji se prošlog tjedna oprostio od Cedevite. Najavljujući ogled s madridskim Realom u ACB ligi, Perasović se dotaknuo i svojeg novog aduta...

S devet pobjeda u dosadašnjih 12 kola, Velimir Perasović zasad može biti vrlo zadovoljan učinkom svoje Valencije u španjolskom prvenstvu. No, hrvatski trener na Valencijinoj klupi ima i dodatni razlog za zadovoljstvo. Odnedavno mu je momčad ojačana dolaskom francuskog reprezentativca Mickaela Gelabalea, koji je u prvom dijelu sezone bio među najvažnijim igračima Cedevite.

Gelabale je posljednju utakmicu za zagrebačke Crvene odigrao prošlog petka na gostovanju kod Caje Laboral u Euroligi, a novim suigračima pridružio se uoči gostujućeg derbija kod madridskog Reala u 13. kolu ACB lige, u četvrtak navečer.

"Zasad se još nije uklopio u naš sustav igre i još ne poznaje suigrače, ali u ovih nekoliko dana što je s nama, već se vidjelo što može i pokazao je da će nam pomoći", kazao je Perasović o donedavnom članu Cedevite, a prenosi lokalni portal Superdeporte.es.

Nekadašnji Cibonin trener najavio je i ogled s Realom, koji je trenutno vodeći na ljestvici, s čistih 12-0 u prvih 12 kola. "Zasad su dominantna momčad u ligi", kazao je Perasović, dodajući i riječ-dvije o individualnoj kvaliteti Madriđana: "Od 10 najboljih igrača u Europi, tri ili četiri su u Realu."

Ipak, hrvatski stručnjak na Valencijinoj klupi istaknuo je da se u četvrtak neće prilagođavati suparniku: "Ne možemo igrati na duge napade, samo pozicijski, moramo pokušati pokazati našu igru. Ako nećemo biti agresivni i trčati, odreći ćemo se svojeg stila, što ne bi bilo uputno za nas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.12.2012. u 10:03
    PERAS je odličan. Kako je samo igrala CIBONA u njegovo vreme... Spasio je Bogdanovića i izmislio Radoševića.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 23:10
    Peras, najbolji nas trener
    Obrisan korisnik