Zimski sportovi

Lockout u NHL-u produžen do sredine siječnja

Ante Zovko • petak, 21.12.2012.
Lockout u NHL-u produžen do sredine siječnja

Još jedan dio NHL sezone je izgubljen. Sada je službeno izgubljeno više od 50 posto utakmica, a ništa ne sugerira da će hokejske arene ubrzo biti napunjene.

NHL je otkazao sve utakmice do 14. siječnja, čime je izgubljeno više od pola kalendara. Otkazano je do sada 625 utakmica, uključujući njih gotovo 100 u posljednjem krugu. Nema ništa ni od novogodišnjeg Winter Classica niti All-Star utakmice.

Zamjenik povjerenika NHL-a, Bill Daly, izjavio je da je sredina siječnja vjerojatno zadnji termin kada se igrači i vlasnici mogu dogovoriti. NHL je zasad zakopčan oko konačnog datuma kada bi se dogovorom dio sezone spasio.

Ako bude izgubljena, sezona 2012./2013. bit će prva otkazana poslije sezone 2004./2005.

Pregovori su stali 6. prosinca u New Yorku nakon nekoliko dana cjenkanja, a NHL kaže da će se nastaviti kad netko bude imao nešto novo ponuditi.

Dobra je to vijest za brojne europske momčadi koje su privremeno "udomile" NHL igrače. Jedna od njih je i Medveščak, koji je s Dustinom Jeffreyjem dogovorio novi ugovor i on se vraća u momčad 4. siječnja. Njegov ostanak u Zagrebu ovisit će upravo o trajanju lockouta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nebeska udica21.12.2012. u 16:21
    a nista nek na kraju razbace samo playoff s ekipama koje su prosle god. usle u doigravanje
    nebeska udica