Zimski sportovi

Video - NHL: Švedska legenda razmatra umirovljenje, Jiri Hudler se vratio u domovinu

Ivan Dominik • nedjelja, 23.12.2012.
Video - NHL: Švedska legenda razmatra umirovljenje, Jiri Hudler se vratio u domovinu

Premda u NHL-u još uvijek nema pomaka glede okončanja lockouta i starta nove sezone, nema više mnogo novih, učestalih i velikih odlazaka igrača u klubove drugih liga. Europa je odavno zasićena iako u njoj još uvijek neki hokejaši uspijevaju u nalaženju novih angažmana, međutim, neki drugi od njih - pogotovo oni stariji - polako čak počinju razmatrati i umirovljenje. Što je nedavno postao slučaj i s jednim legendarnim švedskim hokejašem...

Legendarni švedski hokejaš Daniel Alfredsson ozbiljno već neko vrijeme razmatra umirovljenje i odlazak iz hokeja, odnosno NHL-a. Veliki napadač švedske reprezentacije i Ottawa Senatorsa, koji je nedavno napunio i 40 godina života, sve je bliže ostavljanju hokejske karijere iza sebe, što je i sam potvrdio u intervjuu za kanadske medije.

Popularni Alfie izjavio je kako u zadnje vrijeme sve češće razmišlja o sportskoj mirovini, ali su mu misli još uvijek podijeljene te ni sam još nije siguran što će učiniti: "Nekako sam sve više nesiguran u svoj povratak na led, što se više oteže početak nove sezone u NHL-u."

Hudler u Trinecu

Ponajbolji češki napadač i centar Calgary Flamesa, koji je karijeru i ime napravio u Detroit Red Wingsima, Jiri Hudler, jedan je od rijetkih hokejaša koji je i u prosincu uspio naći posao u Europi. Jedan jedini je u tomu uspio u zadnjih desetak dana, iako lockout još uvijek "debelo" traje, a novi klub mu je postao češki HC Trinec. Čime se i Hudler vratio u domovinu, kao i mnogi njegovi zemljaci koji su to učinili puno ranije.

"No, opušten sam još uvijek u vezi toga, ako se umirovljenje dogodi, dogodilo se", komentirao je 40-godišnjak razgovarajući o lockoutu u NHL-u te nastavku svoje karijere za kanadski Slam Sports te je dodao: "Ja osobno ne mogu reći da sam frustriran što sezone nema, niti da ju jedva čekam. Ne mogu reći da se uistinu radujem povratku na led. Volim biti na ledu i volim igrati hokej te se zabavljam time, međutim, u ovom trenutku i u ovim godinama ima i drugih stvari u životu kojima se također jednako radujem i zabavljam", govorio je otac četvorice sinova.

Alfredsson nije siguran hoće li nastaviti karijeru ako NHL počne u siječnju, no zasigurno će to pokušati: "Uskoro ću sve znati i naći ću najbolje rješenje za sve. Sigurno ću otići u trening-kamp, ukoliko sezona počne u siječnju, i vidjeti koliko sam motiviran za igru. Ne kližem kao obično u posljednje vrijeme, ali sam još uvijek u formi i idem četiri puta tjedno u teretanu te se i tako fizički odlično osjećam."

"Uživam vježbajući i još uvijek sam u dobroj formi. Sigurno je da bih cijelu sezonu mogao odigrati i izdržati, ali sve to postaje drugačije kada se krene u trenažni proces u kampu. Kažem, fizička sprema uopće nije upitna niti je problem, ali radi se o motivaciji, koje više nemam kao nekad. A umoran sam više i od prepucavanja NHL-a i NHLPA-a...", govorio je legendarni Šveđanin te je završio riječima:

"Ako me pitate bih li mogao odigrati još jednu sezonu - odgovor je 'da, mislim da bih'. No, pitanje je želim li to još uvijek i odgovor na to pitanje pokušat ću naći uskoro. Moram o tomu još malo razmisliti i motivacija je jedino što će odlučiti o mom nastavku karijere", završio je napadač i legenda Sensa.

Daniel Alfredsson je jedan od najdugovječnijih i najlegendarnijih europskih hokejaša ikad te jedan od najdugovječnijih kapetana u povijesti NHL-a. Ima olimpijsko zlato iz Torina, nekoliko svjetskih odličja brončanog i srebrnog sjaja, preko 1.000 utakmica i bodova u NHL, što je danas rijetkost u toj ligi, te mnoštvo individualnih nagrada. Ali, nikada nije osvojio Stanley Cup...

Foto: Wikipedia, Jonathan Milley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))24.12.2012. u 01:09
    Na zalost Stenlija nece ni osvojiti :( Ako i bude sezone ovakvi Senatorsi nemaju sanse bar jos par godina
    :))