Zimski sportovi

Video: Napadač Vancouver Canucksa otišao iz NHL-a u švedsku drugu ligu

Ivan Dominik • srijeda, 26.12.2012.
Video: Napadač Vancouver Canucksa otišao iz NHL-a u švedsku drugu ligu

Kao i u većini drugih liga i sportova, i u NHL-u traju Božićni i novogodišnji blagdani, a pomaka oko završetka lockouta naravno još uvijek nema. Stoga je, unatoč "praznicima", iz NHL-a "izašlo" još nekoliko igrača, premda se u posljednje vrijeme broj tih igrača smanjio na gotovo "nulu". A među imenima koja su u zadnje vrijeme napustila NHL nalazi se i ime jednog od boljih napadača Vancouver Canucksa...

Iako i hokejašima, barem donekle, traju Božićni praznici, neki od njih i dalje sklapaju poslove o nastavku svojih karijera. Tako se u posljednjih nekoliko dana par igrača odlučilo za promjenu svojih sredina, kako u NHL-u tako i izvan njega, iako su uvijek, naravno, zvučnija ona imena koja su napustila najjaču ligu svijeta.

Zadnji u nizu opisanih postao je i jedan od članova prve momčadi Vancouver Canucksa, napadač Mason Raymond, koji je iz 'Nucksa odlučio preseliti u Švedsku, potpisavši ugovor s tamošnjim klubom Örebrom koji se natječe u drugoj ligi švedskog hokeja - Allsvenskanu. Raymond je svojim dolaskom postao drugim NHL igračem u Örebru, nakon domaćeg igrača, švedskog beka Toronto Maple Leafsa, Carla Gunnarssona.

Osim Kanađanina koji je odlučio otići "preko bare", za odlazak iz NHL odlučio se i Trevor Lewis, američki napadač LA Kingsa, koji je ipak ostao na istom kontinentu. Lewis, koji je s Kingsima prošle sezone podigao Stanley Cup, sudjelujući u njegovom osvajanju, napustio je Kaliforniju te je preselio u ECHL momčad Utah Grizzliesa.

Još jedan transfer, odnosno odlazak, vezan za NHL dogodio se u Europi i to vezan za Boston Bruinse. Njihov igrač i ponajbolji branič Andrew Ference, koji je dosad igrao u Češkim Budejovicama, napustio je svoj dosadašnji češki klub u kojem je provodio dane i karijeru za vrijeme tekućeg lockouta. Kanađanin se također vratio u domovinu jer nije uspio pronaći drugi europski ili bilo koji drugi angažman, nakon što je otišao iz Češke.

Foto: Wikipedia, Matt Boulton

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!