Nogomet

U Gorici svečano predstavljen Samir Toplak: "Moramo stvoriti ekipu i koheziju u svlačionici"

Iz Velike Gorice: Damir Žbulj • subota, 29.12.2012.
U Gorici svečano predstavljen Samir Toplak: "Moramo stvoriti ekipu i koheziju u svlačionici"
Foto: Ivana Strahija

U prostorijama HNK Gorice svečano je predstavljen novi trener. Samir Toplak, koji je značajan trag u svojoj relativno kratkoj dosadašnjoj karijeri ostavio u Varaždinu i vinkovačkoj Cibaliji, prihvatio je izazov da velikogoričkog drugoligaša izvede na pravi put, posloži njegove redove i stvori ekipu, koja će se u budućnosti boriti za sam vrh drugoligaškog poretka.

Tmurna je bila velikogorička jesen što se tiče nogometa. Ambicije HNK Gorice bile su borba za vrh drugoligaškog poretka, ali rezultat je izostao. Goričani su na zimsku pauzu otišli s 12. pozicije, u opasnoj zoni gdje im na proljeće predstoji borba za opstanak.

Damir Milinović, trener s kojim je Gorica ušla u ovu sezonu morao je odstupiti, a jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora povjerenje je ukazano Samiru Toplaku, još jednom mladom i ambicioznom trenerskom stručnjaku, koji se kroz posljednjih nekoliko sezona pokazao i dokazao ostvarujući odlične rezultate u Varaždinu i vinkovačkoj Cibaliji.

HNK Gorica bit će i za njega novi, veliki izazov.

Na službenom predstavljanju nije nedostajalo optimizma: " Htio bih se zahvaliti na ukazanom povjerenju, a vjerujem kako ću ga kroz rad i svoje zalaganje i opravdati," kazao je u uvodu Toplak.

"Vrijeme nam nije saveznik, malo je utakmica ostalo do kraja, malo imamo vremena za slaganje momčadi, ali ja sam optimist. Vjerujem kako se možemo izvući iz ove situacije te kako ćemo ubrzo uploviti u mirnije vode."

Nakon vrhunski odrađenog posla u teškim uvjetima u Varaždinu, gotovo ništa manje teška situacija nije mu bila niti u Cibaliji, a s Goricom će ponovno imati prvenstvenu zadaću očuvanje statusa, ovog puta drugoligaškog: "Imao sam pauzu od tri mjeseca, mislim da sam se dobro odmorio. Dovoljno sam motiviran za novi zadatak i uvjeren sam kako ćemo se iščupati," naglasio je novi trener velikogoričkog drugoligaša.

U sličnoj poziciji sam bio i u Vinkovcima. Preuzeo sam klub na 14. poziciji, završili smo na kraju peti, a igrali smo i polufinale Kupa. Imamo još 14. kola, jednostavno ne želim razmišljati da ćemo u zadnjem 15. kolu imati neki pritisak, želim da sve napravimo i prije tog zadnjeg kola."

Toplak je priznao kako nije baš najbolje upoznat s ukupno situacijom u hrvatskom drugoligaškom nogometu, ali je najavio kako će se na najbolji mogući način pripremiti za nastavak sezone: "Nisam unutra u potpunosti, ali imam dovoljno vremena za prikupljanje informacija. Prvo ću se baviti svojom ekipom, a nakon toga protivnicima koji nas očekuju. Čuo sam se i s bivšim trenerom Milinovićem, mi smo prijatelji i on će mi sigurno ukazati na neke probleme."

Igrači koji su bili okupljeni u Gorici trebali su se boriti za najviše pozicije, no, trenutno moraju razmišljati o opstanku u ovom rangu natjecanja: "To je sigurno jedan od problema koje sam detektirao. Moram razgovarati s igračima. Moramo stvoriti ekipu, sve ostalo je manje bitno. Iz kohezije u svlačionici, pozitivne vibracije prenijet će se i u igru na terenu."

Črnko: "Toplak je ovdje i zbog afirmacije mladih igrača"

Predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko pohvalio je dosadašnji prvoligaški rad novog trenera te je naglasio kako od njega očekuje slične stvari: "Nakon loše jeseni i slabih rezultata na proljeće nam nažalost slijedi borba za opstanak. Morali smo reagirati i uz pojačanje u struci dovesti i nekoliko igračkih prinova."

"Samir Toplak pokazao je kroz svoj rad i u Varaždinu i u Cibaliji kako zna raditi i s mladim igračima, a upravo nam je i to jedan od ciljeva, afirmacija mladih nada iz naše nogometne škole koji kucaju na vrata seniorskog nogometa."

Iskrena zahvala bivšem treneru

Direktor HNK Gorice Damir Cvetko pohvalno je govorio o bivšem treneru Damiru Milinoviću, koji je zbog slabijih rezultata ipak morao napustiti kormilo velikogoričkog drugoligaša: "Moram se zahvaliti bivšem treneru Damiru Milinoviću na izuzetno kvalitetnoj suradnji. Nažalost, rezultat je izostao, a lakše je bilo napraviti trenerski rez, nego promijeniti čitavu momčad. Želimo mu uspješni nastavak karijere i nadamo se kako će jednog dana on ponovno biti trener u HNK Gorici."

Črnko je dodao kako su petorica perspektivnih juniora potpisali stipendijske ugovore te kako će se priključiti seniorskoj ekipi na pripremama. To su Dominik Straga, Jurica Kovačić, Mateo Panadić, Ivan Šandor i Filip Dianežević.

Oni će trenirati zajedno s prvim sastavom, koji će u usporedbi s onim iz jesenskog dijela doživjeti i mnoge igračke promjene. Direktor kluba Damir Cvetko naglasio je kako se HNK Gorica zahvalila nekim igračima s kojima nisu bili zadovoljni. U proljetni dio sezone tako će bez Ugrine, Pluma, Torbarine, Bajte, Babića, Morine, Grgurovića, Jagačića, dok je jedan od boljih iz jesenskog dijela sezone Ivan Crnov otišao u Mostar, u Zrinjski.

Od pojačanja stigao je Marin Jonjić, mladi krilni igrač iz Imotskog te Mario Jurin, bivši igrač Hrvatskog dragovoljca pa Pejo Pejić, Matija Matko i mladi Borna Katanić.

Pripreme za nastavak sezone započinju 14. siječnja u Velikoj Gorici, od 10. do 17. veljače ekipa će biti u Novigradu, dok će se završna faza priprema obaviti u Velikoj Gorici. Predviđeno je odigravanje osam prijateljskih utakmica, šest protivnika je već dogovoreno, a o ostalim suparnicima i detaljnijim terminima još će biti naknadnih informacija.

Kadar igrača za pripreme na koje može računati trener Samir Toplak: Miroslav Koprić, Elmar Hadžić; Andria Petrović, Mislav Čunčić, Saša Sabljak, Hrvoje Jančetić, Damir Milanović, Josip Mikulić, Karlo Težak, Lovro Šćrbec, Domagoj Abramović, Matija Jankulica, Marin Jonjić, Mario Jurin, Pejo Pejić, Borna Katanić, Matija Matko, Vladimir Vinković; Dominik Straga, Jurica Kovačić, Mateo Panadić, Ivan Šandor, Filip Dianežević.

Očekuje se kako bi se uskoro ekipi mogao priključit još jedna kvalitetan stoper, ali još uvijek se nije govorilo o imenima, prije nego se transfer realizira.

Goricu očekuje uzbudljivi proljetni dio sezone, ali Uprava kluba uvjerena je kako ekipa pod vodstvom trenera Toplaka može ostvariti očekivane pozitivne rezultate te se kvalitetno pripremiti i formirati za buduće sezone.

SuperSport Prva NL

1Vukovar 1991 812:3+920
2Opatija 910:6+416
3Dubrava 912:9+316
4Sesvete 98:7+115
5Cibalia 918:10+813
6Rudeš 99:9013
7Jarun 913:10+312
8Orijent 96:5+111
9Croatia Zmijavci 810:10010
10Dugopolje 86:9-37
11BSK Bijelo Brdo 83:15-123
12Zrinski 93:17-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport Prva NL

1Vukovar 1991 812:3+920
2Opatija 910:6+416
3Dubrava 912:9+316
4Sesvete 98:7+115
5Cibalia 918:10+813
6Rudeš 99:9013
7Jarun 913:10+312
8Orijent 96:5+111
9Croatia Zmijavci 810:10010
10Dugopolje 86:9-37
11BSK Bijelo Brdo 83:15-123
12Zrinski 93:17-143

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.12.2012. u 17:32
    samir toplak <3 car!
    Obrisan korisnik