Zimski sportovi

Posljednji sastanak o NHL lockoutu potrajao 30 minuta

Ante Zovko • srijeda, 02.01.2013.
Posljednji sastanak o NHL lockoutu potrajao 30 minuta

Najnoviji sastanak NHL dužnosnika s predstavnicima igračkog sindikata (NHLPA) potrajao je manje od sat vremena uz najavu da će razgovori ubrzo postati sadržajniji.

Liga je u ponedjeljak dobila ponudu igrača, a u utorak odgovorila je svojom ponudom. Nakon brojnih pojedinačnih sastanaka u utorak, zajednički je trajao tek pola sata, nakon čega se sindikat povukao u svoje sjedište kako bi proučio najnoviju ponudu.

"Postoje određene stvari koje je igračka organizacija tražila i na koje smo pristali, udovoljili smo u nekim drugim stavkama, ali u nekima nismo", rekao je tajnoviti povjerenik NHL-a Gary Bettman.

Bettman je u ponedjeljak poručio igračkom sindikatu da dogovor mora biti postignut do 11. siječnja kako bi sezona od 48 utakmica mogla početi osam dana poslije.

Otkazane su sve utakmice do 14. siječnja, što je više od pola sezone. Sezona s 48 utakmica posljednji je put igrana 1995., kad je lockout potrajao do siječnja. NHL je jedina sjevernoamerička profesionalna liga koja je izgubila sezonu (2004./2005.) zbog radnog spora.

Ako se dvije strane ne uspiju dogovoriti, postoji mogućnost sudskog rješenja spora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!