Nogomet

Vukojević: "Vida je pojačanje za Dynamo, Surkis me nekoliko puta pitao o njemu"

Borna Rupnik • četvrtak, 03.01.2013.
Vukojević: "Vida je pojačanje za Dynamo, Surkis me nekoliko puta pitao o njemu"
Foto: Kristijan Komarica

Ukrajinski nogometni velikan, Dynamo iz Kijeva, u svojem će taboru u nastavku sezone imati čak trojicu Hrvata. Ognjen Vukojević i Niko Kranjčar vjeruju da Domagoj Vida neće imati problema i da će predstavljati pravo pojačanje...

U srijedu, 2. siječnja, dovršen je posao prodaje reprezentativnog braniča Domagoja Vide iz zagrebačkog Dinama u redove kijevskog imenjaka. U Dynamu će tako zajedno igrati Ognjen Vukojević, Niko Kranjčar i Vida, sve nekadašnji članovi maksimirskih Modrih.

"Sretan sam što nam dolazi Vida, bit će nam pojačanje. Pitao me gazda Surkis nekoliko puta što mislim o njemu, imao sam samo riječi hvale", otkrio je Vukojević, prenose SN, a komentar je ponudio i na raniji interes Ukrajinaca za obrambenog igrača prvaka Hrvatske.

"Ne znam što se tada točno dogodilo i kada se zanimanje za Vidu opet pojavilo. Međutim, znam da su ga pratili mnogo puta ove sezone, gledali su ga i u reprezentativnim nastupima, a naravno i u međusobnim utakmicama Dinama i nas u Ligi prvaka", nastavio je.

Kijevljane se posebno dojmilo Vidino zalaganje na terenu: "Vidjeli su kvalitetnog igrača, koji u svakom susretu daje sve od sebe. Znamo svi kakav je Vida igrač, vjerujem da će tako nastaviti i u Kijevu. Uostalom, on je reprezentativac desete reprezentacije svijeta, to je dokaz njegove kvalitete", zaključio je Ognjen Vukojević o svom sunarodnjaku i budućem klupskom suigraču.

Niko Kranjčar: "Vidin dolazak u Kijev odlična je vijest za sve. Vukojević i ja bit ćemo mu pomoć u adaptaciji, a ja sam siguran da će on pomoći nama da na proljeće budemo bolji nego u jesen. Tottenham na hrvatski pogon bio je uspješan, bit će uspješan i Dynamo".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.01.2013. u 11:09
    Ako je Real kraljevski klub onda je Dinamo carski (a car je Mamic). Kupiš igrača za 1 milijun iskoristis ga maksimalno u godinu i pol (Vida je realno bio jedan od glavnih igrača) te prodas za 6 u prilicno veliki klub (učiniš korist i za reprezentaciju)... Dinamo svake sezone plasira barem jednog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik