Rukomet

Mlade nade CO Zagreba pomele konkurenciju u Švedskoj

Sportnet • četvrtak, 03.01.2013.
Mlade nade CO Zagreba pomele konkurenciju u Švedskoj

Omladinski pogon rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb u švedskom je Lundu dobio još jednu potvrdu visoke kvalitete...

Na jakom međunarodnom turniru Lundaspelen 2012 dječaci rođeni 2000. godine suvereno su pobijedili u svih devet utakmica te u konkurenciji 36 momčadi iz Danske, Švedske, Norveške, Rumunjske, Njemačke, Srbije i Hrvatske osvojili ovo prestižno natjecanje.

U finalu 35. izdanja turnira turnira mladi rukometaši Croatia osiguranje Zagreba svladali su danski Tik Taastrup rezultatom 16:13.

"Naši mladići od 12 godina pomeli su konkurenciju na jednom od jačih europskih turnira za mlađe dobne skupine. Drago mi je da su imali priliku odmjeriti snage sa skandinavskom ili njemačkom školom rukometa i da su sami sebi dokazali kako se mogu boriti i pobijediti i najbolje momčadi u Europi. Generacija 2000. je vrlo perspektivna, ima i visinu i brzinu i siguran sam da ćemo iz te skupine mladića za koju godinu slagati prvu momčad Croatia osiguranje Zagreba. Ovakav uspjeh još je jedna potvrda da smo na pravome putu, da dobro radimo i premda rezultat nije uvijek primaran, on može biti sjajan poticaj za daljnji rad. Drago mi je i zbog mladih trenera poput Borisa Nemeca i Kazimira Ilijaša koji su također ovim slavljem dobili veliko priznanje za svoj rad i kojima je ovo zlato također poticaj za rad u budućnosti. Mislim da se jasno vidi kako sve ovo što mi radimo u Zagrebu itekako ima smisla i da smo na pravome putu. Iskrene čestitke trenerima i igračima na osvojenom turniru", kazao je šef omladinskog pogona rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb Boris Dvoršek.

Dječaci rođeni 2001. godine u grupnoj su fazi natjecanja ostvarili po jednu pobjedu, poraz i remi, čime su izborili plasman u B razigravanje. U toj fazi natjecanja mladi su rukometaši Croatia osiguranje Zagreb upisali četiri uzastopne pobjede, od čega je zadnja ostvarena u "mini finalu" finalu protiv momčadi Novog Beograda rezultatom 7:5. Godište 2001. nastupalo je u konkurenciji 24 momčadi iz Danske, Švedske, Norveške, Srbije, Njemačke, Rumunjske i Hrvatske.

Hrvatsku ekspediciju u Švedskoj su predvodili treneri mlađih dobnih skupina Boris Nemec, Kazimir Ilijaš i Stjepan Radoš, kao i doktor Jakov Ivković.

"Riječ je o dosta jakom turniru na koji smo mi nekada odlazili tradicionalno u svim mlađim dobnim kategorijama, ali danas smo zbog recesije bili primorani izabrati samo ovu generaciju da nastupi na turniru. U Lundu su nastupili klubovi iz rukometnih sila poput Danske, Njemačke, Hrvatske, Švedske ili Norveške. Jako sam zadovoljan sa onime što smo ostvarili u Švedskoj jer smo na jedan dominantan način pokorili konkurenciju", kazao je trener omladinskih kategorija Boris Nemec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.01.2013. u 22:59
    najbolja vijest iz CO Zagreba in a long time....
    narada108