Košarka

Popović predvodio Žalgiris u novoj pobjedi protiv Lokomotiv Kubana

Branimir Korać • nedjelja, 06.01.2013.
Popović predvodio Žalgiris u novoj pobjedi protiv Lokomotiv Kubana
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što su prije točno tri mjeseca svladali u gostima Lokomotiv, košarkaši Žalgirisa su ponovili isto i na svom parketu te ostali na vrhu svoje skupine u VTB ligi...

Žalgiris nastavlja s vrlo dobrim igrama na svim frontama. Uz odlične nastupe u Euroligi, odlično igraju i u VTB ligi gdje su na prvom mjestu u svojoj skupini s devet pobjeda i samo jednim porazom.

Deveta pobjeda je upisana protiv Lokomotiv Kubana koji je svladan u Kaunasu 89:81 u susretu u kojem je Žalgiris odradio briljantno prvo poluvrijeme, imao i 25 poena razlike da bi u drugom zaigrao opuštenije i dopustio gostima smanjenje zaostatka.

Iako je Lokomotiv u drugom dijelu smanjio zaostatak, niti jednom nije ozbiljno zaprijetio i maksimalan doseg im je dolazak na konačnih minus osam. Ispod toga se nije uspio spustiti.

Kod Žalgirisa je još jednom vrlo dobru utakmicu odigrao Marko Popović koji je za 26 minuta ubacio 15 poena (2/3 za dva, 3/6 za tri) i tome dodao pet asistencija dok je Mario Delaš za 11 minuta ubacio pet poena (1/1 za dva, 1/1 za tri). Najefikasniji u domaćoj momčadi bio je Kšištof Lavrinovič sa 16 poena. Kod gostiju 20 poena, devet asistencija i osam skokova upisao je Derrick Brown, a 17 poena i devet asistencija dodao je Nick Calathes.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!