Rukomet

Hrvatska pokazala dva lica, pobijedila Norvešku golom Valčića

Ivana Strahija • nedjelja, 06.01.2013.
Hrvatska pokazala dva lica, pobijedila Norvešku golom Valčića
Foto: Marlon Janiček

Hrvatska rukometna reprezentacija, koja se sprema za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, prvu je pripremnu utakmicu odigrala u dva potpuno različita izdanja, nakon slabog prvog poluvremena u drugom se zaigralo mnogo bolje, a konačnih 37:36 postavio je Josip Valčić...

U prvoj probi pred nadolazeću svjetsku smotru Hrvatska je pokazala dva lica. Prvi dio protekao je u dominaciji Norvežana, dok su u drugom Hrvati bili mnogo bolji i na koncu i pobijedili norvešku izabranu vrstu.

No kako je izbornik Slavko Goluža na teren izveo momčad bez Vorija, Horvata, Duvnjaka, Bičanića i Lackovića, jasno je da se radilo o isprobavanju igrača koje ima na raspolaganju. Valja dodati da je umjesto ozlijeđenog Horvata hrvatski izbornik pozvao Vladu Matanovića iz RK Kozale, perspektivnog rukometaša koji je prozvan najboljim mladim desnim krilom Europe nakon sjajnog izdanja na Europskom kadetskom prvenstvu u Austriji.

S druge strane, norveški izbornik Robert Hedin bio je bez Lunda, Mamelunda i Tvedtena, te je također isprobavao svoje opcije.

U prvih 30 minuta, igru Hrvatske okarakterizirala je slaba obrana, koja nije znala parirati norveškom napadu. Hrvati su naime primili čak 24 gola, od čega 18 s vanjskih pozicija. Vratari, Šego i Alilović, upisali su svaki samo po jednu obranu. Posebno su Hansen i Rambo znali kako proći do gola, zajedno su postigli 13 pogodaka.

Početni sastav je glasio Alilović, Štrlek, Špelić, Vuković, Kopljar, Čupić i Musa, koji je odmah dopustio Norvežanima da se razigraju te je zaostajao 1:5 nakon par minuta. Razlika se spušta na 3:6, no, čak i nakon ulaska Marića koji je poboljšao hrvatski napad i postigao šest golova u prvih pola sata, hrvatska je obrana preloša da bi ozbiljnije ugrozila norveško vodstvo. U 18. minuti je 10:15, a na odmor se ide s 18:24.

U drugom poluvremenu Norvežani još jedno vrijeme uspijevaju održati svoju prednost, no ozbiljnija igra Hrvata, kao i obrane koje je zaredao Alilović (deset u drugih 30 minuta), polako ali sigurno tope rezultatski zaostatak Kauboja.

U samoj završnici je rezultatski egal, Hrvatska je povela na 36:35, no Norveška uspijeva izjednačiti, pa Slavko Goluža traži minutu odmora. U posljednjih 30 sekundi Hrvatska ipak uspijeva postići pogodak za pobjedu, a strijelac je bio Josip Valčić.

Drugu utakmicu protiv Norvežana Hrvati igraju u ponedjeljak od 18 sati, uz prijenos na HRT-u.

Pripremni susret:
Hrvatska - Norveška 37:36 (18:24)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mago07.01.2013. u 13:46
    koji sastav danas igra? isti ko i jučer ili se priključuju Duvnjak, Vori i Bičanić?
    mago
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 12:16
    Meni se čini ko da bi svi bili sretni da se Hrvatska prospe na SP-u, pa da se na miru može njatke po Gopcu i Goluži. Oni su već odavno pos.r.ani, i tu se nema više šta dodati. Kad smo već u situaciji kakvoj jesmo, treba dati podršku svima koji su u repki i poželjeti im sreću u Španjolskoj, pogotovo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 11:59
    Mislim da se komentiranje reprezentacije svodi na hvaljenje Balića ( potpuno zasluženo ) te pljuvanje Valčića ( potpuno nezasluženo ). Balić je morao biti pozvan to je sigurno ali nije Valčić kriv što mazi malu i odjednom nema pojma o rukometu jer se ona preziva Gobac. Kako je tako je ali repka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 09:01
    Što bi ti da si rukometaš i igraš obranu...da na tebe dolazi Ivano Balić (najbolji igrač svih vremena) ili Joso Zet? čovjek nije u pravoj formi,to se slažemo svi. Ali sport je i veliki dio psihologija...on pozitivno utječe na igrače i kad je on u svlačionici,zajebancija je i pozitivna atmosfera... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 06:53
    Sretno deckima, mislim da ce im trebat puno srece jer ovo ne izgleda dobro.. Ne vidim vise onu drskost,vic i zar u igri zbog cega smo ih toliko voljeli..
    Obrisan korisnik