Nogomet

Budan prekinuo ovosezonsku sušu, većina se vratila treninzima

Pripremili:Josip Piršljin, Josip Tolić, Igor Šestak • ponedjeljak, 07.01.2013.
Budan prekinuo ovosezonsku sušu, većina se vratila treninzima
Foto: Sandro Donda

Prvi tjedan u 2013. godini za hrvatske nogometne reprezentativce nije bio osobito sadržajan. Ipak, neki su se uspjeli istaknuti u pripremnim i službenim utakmicama, dok će drugima to uskoro biti zadaća jer kreću pripreme...

Igrač tjedna

Igor Budan (Palermo): Konačno je proradio i zabio svoj prvi prvenstveni gol za Palermo ove sezone. Ušao je u igru u 83. minuti i nakon samo dvije minute poravnao na 1:1 protiv Parme, ali njegov je sastav na kraju ipak izgubio.

Članovi liga "petice"

Nikica Jelavić (Everton): Njegova je momčad još jednim preokretom došla do ligaške pobjede na gostovanju kod Newcastlea 1:2, a hrvatski reprezentativac asistirao je za drugi pogodak Victora Anichebea dvije minute prije kraja. Toffeesi će svoj susret trećeg kola FA kupa protiv četvrtoligaša Cheltenham Towna odigrati u ponedjeljak.

Luka Modrić (Real Madrid): Španjolci su se vratili u akciju nakon kraće pauze, a Real je na svom terenu teže od očekivanog svladao imenjaka iz Sociedada s 4:3. Modrić je dobio priliku samo zadnjih pet minuta u kojima je uspio uputiti jedan dobar šut.

Ivan Rakitić (Sevilla): Igrao je gotovo cijelu utakmicu u pobjedi Seville nad Osasunom 1:0. Tek u sudačkoj nadoknadi zamijenio ga je Javi Hervas.

Ivan Perišić (Wolfsburg): Važni dani su iza Ivana Perišića. U nedjelju je realizirao priželjkivani i očekivani odlazak iz Borussije Dortmund, a karijeru će nastaviti u Wolfsburgu. Potpisao je ugovor na četiri i pol godine.

Mario Mandžukić (Bayern München): U pripremnoj utakmici Bayern je u Dohi s 4:0 pobijedio Lekhwiyu, a hrvatski je napadač odigrao prvo poluvrijeme. U strijelce se nije uspio upisati, a najbliže je bio u 26. minuti kada je udarcem glavom pogodio okvir gola.

Ivica Olić (Wolfsburg): Vukovi su u sklopu priprema za proljetni dio sezone odigrali pripremnu utakmicu protiv Bešiktaša. Ivica Olić na terenu je proveo svih 90 minuta te se pobrinuo za vodeći pogodak svog kluba u 18. minuti.

Ivan Klasnić (Mainz): U subotu je odigrao drugih 45 minuta prijateljske utakmice Mainza i Fortune iz Düsseldorfa, koju je njegov klub dobio s 3:0. U nedjeljnom dvoboju protiv Club Bruggea nije nastupio.

Danijel Pranjić (Sporting Lisabon): Niti na početku nove sezone Sporting nije pronašao put do dobre igre i bodova. Na svom je stadionu s 1:0 poražen od Pacos Ferreire, a Pranjić je odigrao svih 90 minuta.

U ostatku Europe

Dejan Lovren (Lyon): Nije bio u konkurenciji za ogled s Epinalom u Francuskom kupu. Lyon je nakon jedanaesteraca ispao od trećeligaša i neće obraniti naslov.

Klupa, tribina, liječnici

Mladen Petrić (Fulham): Propustio je prošlotjednu pobjedu Cottagersa kod West Bromwich Albiona (1:2) u Premierligi te domaći remi protiv Blackpoola (1:1) u FA kupu zbog ozljede.

Milan Badelj, Ivo Iličević (HSV): Momčad HSV-a trenutno se nalazi na pripremama u Abu Dhabiju, a prvu pripremnu utakmicu igrat će 12. siječnja.

Danijel Subašić (Monaco): Utakmice se u francuskoj Ligue 1 nastavljaju sljedećeg vikenda.

Darijo Srna, Eduardo da Silva (Šahtar), Domagoj Vida, Niko Kranjčar, Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Ivan Strinić, Nikola Kalinić (Dnipro), Mladen Bartulović (Kryvbas): U Ukrajini je u tijeku zimska pauza.

Stipe Pletikosa (Rostov), Dario Krešić, Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Dinamo Moskva), Tomislav Dujmović (Mordovija Saransk): U Rusiji traje zimska stanka. Prvenstvo se nastavlja početkom ožujka.

Ivan Runje (Nordsjaelland): Zimska stanka u danskom prvenstvu traje do ožujka.

Manuel Pamić (Sparta Prag): Natjecanje u češkom prvenstvu nastavlja se krajem veljače.

Ivan Kelava, Josip Šimunić, Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić, Sammir (Dinamo Zagreb); Goran Blažević, Mario Maloča, Josip Radošević, Mijo Caktaš, Franko Andrijašević (Hajduk); Dario Knežević (Rijeka); Ivan Vargić (Osijek): Proljetni dio MAXtv Prve lige kreće 16. veljače, a ovaj tjedan većina je klubova krenula s pripremama.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 17:37
    Ante Vukušić: 1 pogodak, Igor Budan: 1 pogodak Veliko rivalstvo naših napadača u Serie A :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2013. u 19:53
    nakon onakve obiteljske tragedije Budanov gol me posebno veseli. Hrabro naprijed...
    Obrisan korisnik