Rukomet

Francuskoj uvjerljiva pobjeda nad Argentinom u prvom pripremnom testu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.01.2013.
Francuskoj uvjerljiva pobjeda nad Argentinom u prvom pripremnom testu
Foto: Kristijan Komarica

Aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici, rukometaši Francuske, odigrali su večeras svoj prvi, od dva dogovorena pripremna dvoboja. Argentina je slomljena već u prvom dijelu, Gallardov sastav u tih je prvih pola sata uspio postići tek četiri zgoditka. Najbolji u ovom slavlju bili su Omeyer, odnosno Karabatić s pet pogodaka...

Iza Francuske i Argentine prvi je od dva pripremna susreta, a pobjeda je očekivano otišla na stranu Onestina sastava. Ove dvije momčadi snage će odmjeriti i na Svjetskom prvenstvu u sklopu Skupine A, taj je dvoboj na rasporedu u četvrtom kolu, 16. siječnja. Izabranici Eduarda Gallarda već su u prvoj polovici prvog poluvremena izgubili korak s Francuzima, pa je tako nakon 12. minuta igre semafor pokazivao 5:3 za domaćina, a do odlaska na odmor put do Omeyerove mreže pronašla je još samo jedna lopta.

Nikola Karabatić: "Ovo je prijateljska utakmica, ali predstava koju smo pružili bila je vrlo dobra. Istina je da smo Argentinu viđali i boljim izdanjima, ali mi smo u 6-0 obrani bili odlični, čak i kod izmjene igrača."

Pablo Simonet poentirao je u 18. minuti za tadašnji zaostatak od tri zgoditka, a sve dalje Argentina je sve više tonula. Odmogla su i dva isključenja te je na kraju nastavak otvoren kod 12:4 za Francusku. Najviše pogodaka u tom prvom dijelu postigao je Honrubia (3), po dva su postigli kapetan Fernandez, te dvojica iz mladog vala Accambray i Barachet, dok su Karabatić, Abalo i Guigou dodali jedan. Na visokom nivou prvo poluvrijeme završio je i Thierry Omeyer.

Nije dugo trebalo Francuskoj da stigne do dvoznamenkaste razlike. Za 14:4 u trećoj minuti nastavka pobrinuo se debitant Valentin Porte, a već u idućoj akciji s crte je poentirao i Igor Anić. Čak 21 minutu trajala je crna rupa u realizaciji Argentine, Adrian Portela zabio je za 5:18, a nove glavobolje klupi Los Gladiadoresa donijela je 40. minuta kada je na ruku nezgodno pao Sebastian Simonet koji do kraja više nije ulazio u igru. Izlaskom Omeyera argentinski su šuteru stigli do tri pogotka u kratkom periodu, dok je na drugoj strani u seriju ušao još jedan debitant, 20-godišnji Timothey N'Guessan.

Nakon odlaska na 15 razlike francuski su rukometaši smanjili brzinu te je uslijedio nešto nezanimljiviji dio susreta. U konačnici Francuska je slavila s više nego uvjerljivih 26:10. S pet zgoditaka najuspješnijim šuterom na susretu pokazao se Nikola Karabatić, dok je jedan manje postigao Barachet. Na drugoj strani najuspješniji su bili Riccobelli i Pablo Simonet s tri točna pokušaja. Argentina posljednju priliku za popravak dojma i samopouzdanja ima u srijedu.

Pripremna utakmica:
Francuska - Argentina 26:10 (12:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2013.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 11:08
    ubili ih obranom. to je jedino što im ostaje, jer su zaista sad već stari i imali su dosta problema s ozljeđenim igračima.
    Obrisan korisnik