Nogomet

Sporting Danijela Pranjića promijenio već drugog trenera ove sezone

Josip Piršljin • utorak, 08.01.2013.
Sporting Danijela Pranjića promijenio već drugog trenera ove sezone
Foto: Josip Tolić

Jedan od najvećih portugalskih klubova, lisabonski Sporting, promijenio je i drugog trenera u ovoj sezoni. Klub u kojem igra bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić zbog loših rezultata morao je dati otkaz Franku Vercauterenu.

Sporting iz Lisabona, član "velike trojke" portugalskog nogometa uz Porto i Benficu, proživljava vrlo teške trenutke. Naime, slavni klub se nakon 13 odigranih kola u Primeiri nalazi tek na 12. mjestu samo samo dvije pobjede i bodom više od Vitorije Setubal koja je u zoni ispadanja.

Zbog tih loših rezultata uprava kluba dala je otkaz treneru Franku Vercauterenu koji se u glavnom portugalskom gradu zadržao manje od tri mjeseca. Belgijski stručnjak je početkom sezone zamijenio Ricarda Sa Pinta, no presudio mu je subotnji domaći poraz od Pacos Ferreire.

Za zeleno-bijele igra i donedavni hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić koji je ovog ljeta došao na stadion Jose Alvalade iz minhenskog Bayerna. Bivši Dinamovac tako će dobiti i trećeg trenera ove sezone, a klub je već pronašao rješenje za klupu.

Vercauterena će zamijeniti Jesualdo Ferreira koji u Sportingu obnaša i funkciju sportskog direktora. 66-godišnji stručnjak zna kako se osvajaju naslovi u portugalskoj ligi, radio je to tri puta s Portom, a ima iskustva i izvan domovine. Trenirao je španjolsku Malagu, a bio je i na klupi grčkog Panathinaikosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 11:28
    zagorac, kasniš godinu dana, svu tu trojicu su doveli na početku sezone 11/12 :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 11:25
    nije baš da nema love. ove sezone su pokupovali valjda 10-ak igrača, od kojih su neki bili jako traženi tipa van wolfswinkel, capel, jeffren...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.01.2013. u 10:25
    Ovaj Sporting je nekad bio Al pari Portu i Benfici, ali propao je jer ima najmanje novaca za bolje igrače.
    Obrisan korisnik