Košarka

Perasovićeva Valencia teško do pobjede na otvaranju druge faze Eurokupa

Branimir Korać • utorak, 08.01.2013.
Perasovićeva Valencia teško do pobjede na otvaranju druge faze Eurokupa
Foto: Kristijan Komarica

Susretom Valencije i VEF Rige otvorena je druga faza natjecanja u Eurokupu. Perasovićeva momčad upisala je pobjedu uz dosta problema u neizvjesnoj završnici 86:82...

Krenuo je i drugi dio natjecanja u Eurokupu u kojem su 16 momčadi podijeljene u četiri skupine, a drugi dio sezone otvoren je susretom u Valenciji između istoimenog domaćina i VEF Rige.

Momčad Velimira Perasovića ušla je u ovaj susret kao priličan favorit, međutim nije sve išlo glatko, Latvijci su odlično šutirali za tri poena (13/26) i stvorili su dosta problema Valenciji.

Prvo poluvrijeme otišlo je na stranu dobrih Latvijaca koji su vodili 45:39, međutim u trećoj četvrtini Valencia je napravila veliku seriju 20:1 i preuzela vodstvo.

Imala je Perasovićeva momčad u posljednjih deset minuta i deset poena prednosti, ali gosti su bili uporni, vratili se na minus tri i imali priliku i za poravnanje. Međutim Bertansov pokušaj za tri poena bio je neuspješan, na drugoj strani je tricu pogodio Stefan Marković što je odvelo Valenciju 31 sekundu prije kraja na 84:78.

Činilo se kako je priča gotova, međutim u sljedećem napadu Janičenoks ubacuje tricu uz prekršaj što potpuno vraća Rigu u igru. U samoj završnici susreta Valencia ne koristi napad, Rafa Martinez srećom po nju hvata skok u napadu i zarađuje slobodna bacanja koja i realizira za pobjedu Valencije.

Najistaknutiji kod pobjednika bili su Rafa Martinez s 27 poena (5/6 trica), Bojan Dubljević s 14 poena i devet skokova te Stefan Marković s deset poena i 11 asistencija. Kod Rige Earl Rowland je ubacio 21 poen uz devet asistencija i pet skokova, a Donatas Zavackas je ubacio 18 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!