Nogomet

Alen Halilović dobio poziv izbornika BiH Safeta Sušića

Josip Piršljin • četvrtak, 10.01.2013.
Alen Halilović dobio poziv izbornika BiH Safeta Sušića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je dobio poziv bosanskohercegovačke U-21 reprezentacije, Alen Halilović je sada na meti i Safeta Sušića, izbornika seniorske nacionalne momčadi. On je mladog Dinamovca pozvao na okupljanje za utakmicu BiH protiv Slovenije.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine ne odustaje od nakane da Alena Halilovića privoli da se odluči za njihovu reprezentaciju. Prije više od dva mjeseca poziv je dobio za U-21 reprezentaciju, a sada ga u svojim redovima želi vidjeti i Safet Sušić, izbornik seniora.

Sušić je pozvao Halilovića da se pridruži njegovoj reprezentaciji na okupljanju u Kopru gdje će Bosna i Hercegovina početkom veljače igrati protiv Slovenije. Poziv je zasad protumačen kao prilika da mladi potencijalni reprezentativci upoznaju momčad i atmosferu.

"Ovom gestom želimo pokazati mladim nogometašima da su im vrata naše reprezentacije širom otvorena. Neka dođu, upoznaju se s događanjima i atmosferom kod nas, malo razgovaraju i vide kako to sve izgleda. A ako i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju", prenosi Jutarnji list riječi Elvedina Begića, predsjednika tamošnjeg nogometnog saveza.

Osim Haliloviću, slične pozivnice uručene su i još trojici mladih perspektivnih nogometaša koji korijene vuku iz BiH. Sušić u svojoj ekipi želi vidjeti i Seada Kolašinca koji igra za njemački Schalke, te Seada Hajrovića iz Arsenala i Harisa Seferovića iz Fiorentine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 10:19
    Volim ove "velike Hrvate". Hoćete vi navijat za ovog Sertića, ako bude igro za nas? Kolko ja znam on je igro za mlade Francuze, a znate da se kod nas kaže da je Francuska srpska sestra. Ono lik je skužio da u Francuskoj neće imat mjesta i sad će bit dobra i Hrvatska. Ili isto tako je Rakitić igro... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 09:49
    Za ovakav pritisak dečko mora biti jak u glavi. Još se nije dokazao i nije spreman igrati za Hrvatsku ali ni BiH repku. BiH savezu je jedina prilika da ga pozovu prije nego ga mi pozovemo, što je i logično. A ako neuspije, ako je gurnut u vatru pre rano, oni ništa ne gube. Ovakve klince treba... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis11.01.2013. u 09:39
    wohoho, polako malo ... na kojoj pravnoj osnovi bi mu ti oduzeo državljanstvo ako se odluči za bih (pod uvjetom da ima dvojno)?
    cameosis
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 08:01
    Nek ide Sad jedan balonja triba odmah u repku Ima još boljih talenta od njega ali nisu kod Mamića pa se za njhih nezna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2013. u 07:51
    mali je hrvat, nema nikakve dileme za koga će igrati, naravno ako to zasluži.bosanci šalju pozive pro forma, čisto da kasnije mogu reći da su sve poduzeli.
    Obrisan korisnik