Košarka

Popović: "Teško je opet ovako izgubiti. Vjerujem da će Real Madrid otići na Final Four"

Branimir Korać • subota, 12.01.2013.
Popović: "Teško je opet ovako izgubiti. Vjerujem da će Real Madrid otići na Final Four"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Klubovi s po dva hrvatska košarkaša, Žalgiris i Himki, poraženi su u trećem kolu Topa 16 Eurolige na teškim gostovanjima u neizvjesnim završnicama. I jedni i drugi su odigrali vrlo dobru utakmicu, međutim sreća nije bila na njihovoj strani...

Iza Žalgirisa je još jedna odlična utakmica u kojoj ovaj put nije uspio slaviti. Madridski Real je tricom Sergija Rodrigueza 2.5 sekunde prije kraja stigao do pobjede 75:74.

"Bila je to teška, ali dobra utakmica u kojoj smo imali priliku svladati Real, ali na kraju smo upisali poraz kakav nitko ne želi upisati. Već nam se nešto slično dogodilo protiv Panathinaikosa prije dva tjedna i ponovno smo stvorili velike probleme jednoj od najboljih europskih momčadi. Igrali smo jako dobro do posljednje sekunde i to je pozitivno, ali nije lako svladati jednu od najboljih europskih momčadi. Kada izgubite s poenom razlike, jasno je da su detalji odlučivali pobjednika", rekao je Tremmell Darden.

Trener Reala Pablo Laso bio je zadovoljan igrom svoje momčadi. Laso smatra kako je umor ostavio traga na njegovim igračima, no unatoč tome su uspjeli odigrati dobru utakmicu.

Nikola Mirotić: "Ovo je jako važna pobjeda i moramo biti pozitivni. Nismo igrali dobro, ali smo uspjeli doći do pobjede. Osjećamo da možemo napredovati. Žalgiris je imao priliku, Popović je promašio na kraju otvorenu tricu i uspjeli smo doći do teške pobjede protiv momčadi koja ove sezone igra na jako visokoj razini. Otvorili smo Top 16 s 3-0, idemo od utakmice do utakmice i stvari se razvijaju onako kako smo i priželjkivali."

"Utakmica je bila jako neizvjesna i uzbudljiva za gledanje. U takvim tijesnim utakmicama jedna greška na kraju odlučuje, na kraju smo pobijedili i samo mogu čestitati mojim igračima koji su odigrali jako dobru utakmicu. Nismo bili svježi, nedostajalo nam je koncentracije, ali smo dali sve od sebe. Morali smo puno raditi i nije bilo nimalo lako. Šuterski nismo bili dobri, ali smo dobro odradili neke druge stvari i to nam je donijelo pobjedu."

Prvo ime kod Žalčgirisa bio je Marko Popović koji je odigrao odličnu utakmicu. Ne samo zbog dobrog šuterskog izdanja, Popović je u svim segmentima igre bio na vrhunskoj razini i pokazao je zašto je jedan od nositelja igre ovog Žalgirisa.

"Teško je igrati u gostima protiv ovako dobre momčadi kao što je Žalgiris. Ponovno smo u gostima izgubili poenom razlike i teško je ponovno prolaziti kroz takav poraz. Čestitam Realu na pobjedi i želim sve najbolje njihovom treneru, vjerujem da će Real na Final Four iako u košarci ništa nije sto posto sigurno. Mi smo ove sezone dosta napredovali na psihološkom planu, trener Joan Plaza je tu napravio odličan posao i zbog toga smo još jači."

Neizvjesno je bilo i u Sieni gdje je dobri Himki gostovao kod Montepaschija, dugo je prijetio, ali Talijani su ipak na kraju slavili 82:76.

"Jako smo zadovoljni zbog ove pobjede i zbog načina na koji smo do nje došli. Nismo najbolje otvorili utakmicu i Himki nam je stvarao dosta problema svojom visinom i u obrani i u napadu. Uspjeli smo se ipak vratiti u utakmicu iako je Himki imao kontrolu. Na kraju smo smogli snage i nekim dobrim potezima osigurali smo pobjedu. Sretni smo zbog ovog rezultata, ali smo i svjesni da je pred nama još 11 utakmica u kojima je sve moguće", komentirao je trener Montepaschija Luca Banchi.

Najbolji igrač Montepaschija ove sezone Bobby Brown također je zračio zadovoljstvom nakon susreta.

"Osjećam se sjajno , Himki je izvrsna momčad i ovo je velika pobjeda. Loše smo počeli, ali nakon prvih nekoliko minuta pojačali smo igru u obrani i vratili se u utakmicu. Moramo nastaviti u ovom ritmu i dalje", dodao je Brown.

Dobru utakmicu u dresu Himkija odigrao je Krešo Lončar.

"Dobro smo igrali, ali Siena je dobra momčad i uspjela se vratiti u utakmicu. Odlično su šutirali dok smo mi s druge strane promašili neke otvorene šuteve na kraju što je odlučilo pobjednika. Svaka utakmica je važna, moramo ići od utakmice do utakmice."

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2013. u 10:23
    Planinić je odigrao nešto slabiju utakmicu a razlog je David Moss. Ponajbolji defanzivac u Europi. Stvarno dobar lik. Montepaschi se polako posložio i počinju ličiti na momčad kakva su bili prošlih sezona.
    Obrisan korisnik