Košarka

Nazor: "U kojem god sastavu Olimpija istrči, čeka nas jako težak posao"

Ivor Krapac • subota, 12.01.2013.
Nazor: "U kojem god sastavu Olimpija istrči, čeka nas jako težak posao"
Foto: FaH

Košarkaši Zadra u nedjelju će biti u akciji na gostovanju u Ljubljani u 17. kolu ABA lige. Momčad Ante Nazora će u Stožicama dočekati Union Olimpija, koja je ranije ovog tjedna ostala bez australskog centra Arona Baynesa, koji je pristupio San Antonio Spursima. Pored toga, iz kluba je otišao i Amerikanac Dominic Waters, novi član izraelskog Hapoel Holona, a neizvjesna je sudbina još jednog američkog košarkaša, Dylana Pagea. No, Zadrov trener ostao je oprezan...

Početak je godine, a svaki početak nove godine obično donosi promjene u Union Olimpiji. Tako se dogodilo i uoči ogleda Ljubljančana sa Zadrom u 17. kolu ABA lige, u nedjelju s početkom u 19 sati u Stožicama, što je barem u nekoj mjeri utjecalo na pogled momčadi Ante Nazora na tu utakmicu. Olimpija će biti bez Arona Baynesa i Dominica Watersa, a nije poznato hoće li domaćem treneru Saši Filipovskom na raspolaganju biti Dylan Page - no, trener Zadrana je u najavi utakmice istaknuo da to ne smije biti u prvom planu u mislima njegovih igrača.

Ante Nazor o glavnim adutima Union Olimpije: "Mislim da nam najveća opasnost prijeti od četiri vanjska igrača. Na poziciji razigravača je iskusni Rannikko, a tu su i mladi Blažič, Prepelič i Salin. Ako uspijemo obrambeno zaustaviti tu vanjsku liniju, mislim da imamo veliku šansu da iznenadimo."

"U prvoj utakmici na Višnjiku su nas neugodno iznenadili, ali onda su bili u top formi i za Euroligu, ne samo za regionalno natjecanje, koje je jedan rang niže", kazao je Nazor prisjećajući se domaćeg poraza (78:66) u četvrtom kolu, a prenosi eZadar: "Sada imaju određenih problema i doživjeli su velike promjene unutar momčadi. No, ne bih se puno na to oslanjao."

"Ne opterećujemo se time, niti to utječe na našu pripremu utakmice. U kojem god sastavu istrče, čeka nas jako težak posao i spremni smo za to", dodao je trener Zadrana, spominjući promjene u ljubljanskoj momčadi: "Najopasnije bi bilo da ih zbog toga podcijenimo. Ne smiješ podcijeniti ni Puntamiku, koja ti odmah napravi 17:6, a kamoli momčad koja je ove sezone igrala Euroligu. Protiv svakoga moraš biti maksimalno unutra i imati pravi pristup."

Nazor se dotaknuo i stanja u svojoj momčadi, također s nekoliko poteškoća u sastavu. "Jako treniramo i nastojimo doći do one razine forme koju smo imali prije stanke. Bili smo na top levelu, ali je stanka ostavila traga", opisao je Zadrov trener: "Travis je kasnio, Allen je također imao nešto više slobodnih dana, neki igrači su trenirali jače, neki slabije i momčad je varirala."

"Zato nismo mogli zadržati razinu forme, koju smo imali na četiri posljednje utakmice prošle godine", dodao je Nazor: "Međutim, Vrbanc je dobio vrlo neugodan udarac u lakat i još je pao na pod, tako da mu je utrnula ruka. Neće biti spreman za Olimpiju, a zamijenit će ga Batur koji je pružio jako dobru predstavu protiv Sonika u Kupu."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2013. u 18:14
    ajde nadam se da ce Batur iskoristiti priliku!
    Obrisan korisnik